Olomoucká univerzita nabízí letní kurz čínštiny

27.07.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Konfuciova akademie, která působí při Univerzitě Palackého, nabízí široké veřejnosti možnost absolvovat Letní intenzivní kurz čínských studií. Ve dnech 1.–12. srpna se mohou zájemci naučit nejen základy jednoho z nejsložitějších světových jazyků, ale dozví se také více o této exotické a vzdálené krajině. Pro účastníky kurzu jsou připraveny projekce čínských filmů či ukázky bojových umění.

Cílem kurzu je představit Čínu, její jazyk a historii, ale i kulturu nebo umění. „Pro účastníky máme na každý den připraveny tři vyučovací hodiny interaktivní výuky jazyka, hodinu teorie a workshop. V rámci dílen seznámíme studenty se základy kaligrafie, vystřihovánek, tangramů či vázání čínských uzlů,“ řekla ředitelka Konfuciovy akademie Mgr. Lucie Laníková. Dojde také na specifika stolování, vaření tradičních čínských jídel nebo čajový obřad s výkladem. „Součástí kurzu jsou rovněž čtyři hodiny týdně věnované čínskému zdravotnímu cvičení a masážím,“ doplnila Laníková. Kurz je odborně veden učiteli, absolventy a studenty vyšších ročníků z Katedry asijských studií FF UP.

Konfuciova akademie, zřízená v roce 2007 při Univerzitě Palackého a sídlící v jejích prostorách, se soustavně věnuje popularizaci čínské kultury na území České republiky. V současnosti se jedná o jediné pracoviště svého druhu v České republice. Akademie funguje ve spolupráci s Pekingskou univerzitou zahraničních studií, kde se studenti učí 43 světovým jazykům včetně češtiny. Ve světě existuje již asi sto obdobných akademií. První z nich byla otevřena v roce 2004 v jihokorejském hlavním městě Soulu.

Bližší informace: http://konfucius.upol.cz/vitejte/kurzy/prazdninove-kurzy

Autor článku