Autobusy Student Agency express „létají“ pro Czech Connect Airlines

10.08.2011 | , Student Agency
STUDENT


Spolupráci na přepravě cestujících zahájila letecká společnost Czech Connect Airlines a autobusy Student Agency express. Ty budou na vybraných spojích existovat jako návazná linka pro letecké spojení Czech Connect Airlines na trase Brno – Moskva a Brno – St. Petersburg – a to pod společným kódovým označením linky SA / CQ. Autobusy Student Agency express budou zajišťovat návaznou přepravu cestujících z Prahy k odletům z Brna do Moskvy a St. Petersburgu resp. zpět, přičemž cestující si již při nákupu letenky zakoupí i „letenku“ na návazný autobusový spoj mezi Prahou a Brnem.

Czech Connect Airlines létají mezi Brnem a Moskvou ve středu, pátek, v sobotu a neděli; a do St. Petersburgu odlétají v neděli večer a vracejí se v pondělí. K odletům těchto spojů jsou navázány vybrané pravidelné autobusové spoje Student Agency express, které z Prahy Florence odjíždějí v 6.30 (ST, PÁ), 6.00 (SO, NE) a ve 13.30 (NE) hodin. Po příjezdu do Brna na autobusové nádraží Grand je transfer na mezinárodní letiště v Brně Tuřanech zajišťován mikrobusy Letiště Brno.

Jako návazné spoje zpět odjíždějí autobusy Student Agency express z AN Grand v Brně v 19.00 hodin (ST, PÁ, SO, NE – Moskva) a v 10.30 hodin (PO – St. Petersburg). Po příletu do Brna cestující opět odveze mikrobus Letiště Brno na autobusové nádraží Grand, kde přestoupí na uvedené autobusové spoje.

Nabídka je zaměřená například na cestující z Ruské federace, kteří jedou do Prahy a chtějí využít výhodného „promo“ tarifu letecké společnosti Czech Connect Airlines začínajícím na 4 880 Kč za zpáteční letenku. Zákazníci si přitom přepravu po celé trase rezervují již při nákupu letenky včetně autobusového spojení. Autobusové spoje jsou navíc operovány také pod kódovým označením leteckého dopravce CQ a budou na směrových tabulích označeny tak, že jsou provozovány ve spolupráci s Czech Connect Airlines.

Letecká společnost a autobusový dopravce mají současně nastaveny procesy pro potřeby alternativního přepravního řešení u návazných spojů pro případy zpoždění.

První cestující takto cestují již dnes – jedná se o cestující, kteří si zakoupili letenku na trase Praha - Brno – Moskva.

Autor článku