Britské centrum na nové adrese nabídne moderní prostory i bezbariérový přístup

17.08.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Britské centrum Knihovny Univerzity Palackého se po dvaceti letech stěhuje na novou adresu. Kvalitní a vhodné zázemí našlo přímo v budově rektorátu v Křížkovského ulici. Nově zrekonstruované prostory bývalého filmového sálu, v němž už promítací technika dosloužila, nabídnou moderní interiér doplněný bezbariérovým přístupem. Do budoucna se mohou návštěvníci Britského centra těšit na plánovanou službu wi-fi. Stavební práce na přeměně filmového sálu do podoby nových knihovnických prostor trvaly pěti měsíců.

Britské centrum Knihovny UP je od úterý 16. srpna 2011 v provozu v nově zrekonstruovaných prostorách v Křížkovského ulici č. 8, asi sto metrů od bývalého sídla směrem k náměstí Republiky. Moderně řešené prostory s bezbariérovým přístupem v těsném sousedství Rektorátu UP umožňují další rozvoj Britského centra při zachování kompletní nabídky všech dosavadních služeb, které poskytujeme našim pravidelným uživatelům, zájemcům o Cambridgeské zkoušky a dalším návštěvníkům z řad odborné i laické veřejnosti. Těšíme se na Vaši návštěvu v novém Britském centru,“ uvedl vedoucí centra Mgr. Martin Štěrba.

Britské centrum KUP nabízí specializované služby v oblasti studia a výuky angličtiny, jazykových zkoušek a mezinárodních jazykových certifikací. Knihovna a multimediální studovna Britského centra jsou otevřené pro nejširší veřejnost. V Britském centru najdete knihovnu s unikátní nabídkou literatury vhodné pro všechny zájemce o studium angličtiny. Fond knihovny je budován tak, aby každý zájemce o studium angličtiny našel materiály pro svou jazykovou úroveň. Po předchozí telefonické domluvě je možné zorganizovat exkurze pro skupiny.

Tyto reprezentativní prostory by si určitě zasloužily vybavení novým, moderním nábytkem, ale na ten bohužel v letošním rozpočtu nezbyly peníze. Doufáme, že se nám podaří zařízení centra modernizovat v příštím roce v rámci probíhajících vzdělávacích projektů EU. Oproti původním prostorům se mohou návštěvníci Britského centra zatím těšit na příjemné prostředí, lepší osvětlení nebo přehlednější uspořádání půjčovního fondu. Návštěvníci mohou také využít informační službu na vrátnici a občerstvení v deset metrů vzdálené univerzitní kavárně,“ dodal Štěrba.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT