Nový obor na Univerzitě Pardubice

24.08.2011 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Univerzita Pardubice nabízí na své Fakultě zdravotnických studií nový dvouletý navazující magisterský studijní program Specializace ve zdravotnictví se studijním oborem Perioperační péče v gynekologii a porodnictví.

Nový navazující magisterský studijní obor byl právě akreditován a zájemci se mohou hlásit do 13. září.

Ke studiu může být přijat uchazeč, který úspěšně ukončil studium v bakalářském studijním programu Ošetřovatelství/ Porodní asistence studijní obor Porodní asistentka.

Přijímací zkouška je písemná a má podobu testu. Skládá se z písemného testu z porodní asistence, gynekologie a porodnictví, neonatologie a psychologie.

Do prezenčního studia bude přijato 30 uchazečů.

Nový navazující magisterský studijní obor „Perioperační péče v gynekologii a porodnictví“, prozatím první a jediný svého druhu nabízený v České republice, umožní absolventům bakalářského studia oboru Porodní asistentka získat úplné vysokoškolské vzdělání a titul magistra. Po výkonu povolání v absolvovaném oboru po dobu nejméně 12 měsíců bude mít takový absolvent možnost stát se porodní asistentkou se specializovanou způsobilostí v perioperační péči o klientky v gynekologii a porodnictví.

Absolventi studijního oboru se uplatní na pracovištích perioperační péče v gynekologii a porodnictví, případně na pracovištích předsterilizační přípravy a sterilizace zdravotnických prostředků. Koncepce studijního oboru předpokládá uplatnění absolventů i v oblasti managementu výše jmenovaných odborných pracovišť.

Přihlášku lze podat elektronicky na adrese http://eprihlaska.upce.cz nebo písemnou formou na standardním formuláři „Přihláška ke studiu na vysoké škole v ČR“ (tiskopis SEVT) zaslaném na adresu fakulty do 13. září.

Autor článku