Lepší uplatnění na trhu práce díky portálu kariera.utb.cz

08.09.2011 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


Přihlásit se na pracovní stáž, získat zajímavé téma diplomové práce, najít zaměstnání. Nejen tyto možnosti nabízí posluchačům a absolventům Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) nedávno spuštěný webový portál kariera.utb.cz.

Primárním cílem portálu je celkově zvýšit uplatnitelnost absolventů na trhu práce. To znamená, že nejde jen o přehled pracovních nabídek, ale o komplexní projekt, který studentům umožní získávat pro praxi potřebné dovednosti již v době studia. „Systematicky budujeme následující model: Studenti prvního ročníku by se měli na portálu seznámit s portfoliem zaměstnavatelů v daném odvětví. K tomu na portálu slouží různé nástroje známé ze sociálních sítí, jako jsou diskusní fóra, chaty, přátelé, zdi a další. Studentům druhého ročníku doporučujeme přihlášení na odbornou praxi a stáž se zaměřením na získávání praktických a jazykových dovedností. Pro třetí ročníky je připravena možnost zpracování bakalářské práce s konkrétním přínosem pro zaměstnavatele,“ představuje portál prorektor UTB pro sociální záležitosti doc. Ing. David Tuček, Ph.D.

Posluchači prvního ročníku navazujícího magisterského studia mají opět absolvovat odbornou praxi a stáž, přičemž na tomto stupni studia už by se mělo jednat o vysoce odbornou činnost. Příprava na vstup do praxe má vrcholit zpracováním diplomové práce dle zadání zaměstnavatele s konkrétním odborným přínosem v rámci řešené problematiky. Práce pak má být podkladem pro přijímací řízení absolventa.

Zaměstnavatelé na základě svých dlouhodobých zkušeností oceňují možnost pracovat s budoucími zaměstnanci již v době jejich studia, kdy mohou jejich odborné zaměření orientovat konkrétním směrem,“ uzavírá doc. Tuček.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT