Univerzitní vydavatelství má první elektronickou publikaci

08.09.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


První elektronickou knihou se může pochlubit Vydavatelství Univerzity Palackého v Olomouci. Publikace prof. PaedDr. Libuše Ludíkové, CSc., a kolektivu autorů s názvem „Specifika edukace žáků se speciálními potřebami s přesahem do sféry pracovního uplatnění“ vyšla ve spolupráci s firmou Warbler (portál wKnihy).

Elektronickou knihu tvoří datový soubor, který obsahuje text díla, grafiku, formátování, případně také prvky zabezpečení obsahu. Lze ji zobrazovat a číst na počítačích, čtečkách elektronických knih, kapesních počítačích nebo mobilních telefonech s programovým vybavením pro příslušný typ datového souboru.

Věříme, že další elektronické publikace budou v dohledné době následovat. Vydavatelství Univerzity Palackého chce nabídnout kvalitní publikace stále se rozšiřující skupině čtenářů, kteří si pořídili čtečky. E-knihy jsou výhodné také pro všechny zájemce, co si chtějí číst na zařízeních, jež mají obvykle u sebe – kapesní počítače nebo lépe vybavené mobilní telefony,“ uvedla ředitelka VUP RNDr. Hana Dziková.

Mezi hlavní výhody elektronických knih patří především možnost nahrát do čtečky více titulů, což je výhodné pro často cestující čtenáře, možnost prohledávání e-knih, kterou ocení především členové akademické obce, ale i cenová dostupnost. V současné době stojí e-knihy 55–70 % ceny tištěného vydání. „Ke zpracování do elektrické verze jsme vybrali knihu, u níž předpokládáme zájem široké odborné veřejnosti. Dovedu si celkem dobře představit, že VŠ studenti při nástupu do nového ročníku obdrží doporučenou studijní literaturu ve formě e-knih,“ dodala Dziková.

Publikace je k dispozici na následujícím odkazu: http://www.wknihy.cz/e-knihy/Filter.aspx?F=lud%c3%adkov%c3%a1

Elektronické knihy na portále wKnihy jsou přístupné pro registrované zájemce, jejich užívání je určeno pouze pro osobní potřebu. V současné době nabízí portál wKnihy publikace pro platformu Mobipocket/Kindle.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT