Mummertova nadace podpoří studenty střední a jihovýchodní Evropy

12.09.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Zájemci ze 14 zemí střední a východní Evropy mají možnost získat stipendium na magisterské studium zaměřené na ekonomii, přírodní vědy či technické obory.

Nadační fond manželů Mummertových podporuje mladé lidi ze střední a jihovýchodní Evropy a umožňuje zájemcům studovat dva a půl roku na některé z prestižních škol v Německu.

Jednou z klíčových podmínek získání stipendia je, že se absolventi po ukončení magisterského studia v zahraničí vrátí zpět do své země, kde mohou v budoucnu zastávat řídící funkce a přispívat tak rozvoji svých domácích zemí.

Chceme přispět k mezinárodní konkurenceschopnosti a prosperitě zemí střední a jihovýchodní Evropy“, uvádí Beatrice a Rochus Mummertovi.

Pro získání stipendia musí studenti projít náročným výběrovým řízením, do něhož je v České republice zapojena i Německá obchodní komora a zástupci vysokého školství v ČR. Závěrečné kolo se pak koná přímo v Německu za účasti zástupců nadace Roberta Bosche, která nadační fond manželů spravuje.

Uzávěrka přihlášek pro akademický rok 2012/2013 je 1. listopadu 2011. Více informací mohou zájemci o studium v německém jazyce získat na http://www.mummertstiftung.de.

Autor článku