E15: Mateřská firma Tipsportu loni vydělala 577,5 milionu korun

19.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. září (ČTK) - Mateřská firma sázkové a loterijní skupiny Tipsport loni dosáhla čistého zisku 577,5 milionu korun, z toho výrazný podíl tvoří dividendy z dceřiných firem zaměřených zejména na kurzové sázení z nerozděleného zisku za předchozí léta ve výši 559 milionů Kč. Uvedl to dnešní E15 s odkazem na výroční zprávy společnosti, která je podle výše vkladů jedničkou na tuzemském sázkovém trhu.

Největší část dividendy tvoří příjem z firmy Tipsport.net, jejíž hlavní činností je provoz internetového sázení. Zisk této dceřiné firmy založené v roce 2008 stoupl loni o tři čtvrtiny na 351 milionů korun.

O dvě pětiny se podle listu zvýšily příjmy ze sázek na 4,17 miliardy korun. Výsledky za loňský rok byly ovlivněny rozvojem live sázek, tedy sázek podaných v průběhu daného zápasu. Jejich objem vkladů se loni zvýšil na 3,5násobek roku 2009. Podíl internetových sázek na celkových sázkách v Tipsportu činí podle dřívějších informací firmy přibližně 70 procent.

Deník napsal, že firma nechtěla zisk a ziskovost komentovat. Letos v únoru ředitel Tipsportu Petr Knybel pouze uvedl, že hrubé tržby v ČR loni vzrostly o sedm procent a zisk před zdaněním meziročně klesl o pět procent kvůli růstu nákladů a investicím do internetového sázení.

Tipsport provozuje od 11. července číselnou loterii Tipšestka. Společnost Fortuna uvedla 18. července po více než 50 letech monopolu Sazky novou loterii Loto. Obě firmy se pustily do konkurenčního boje se Sazkou poté, co tato největší loterijní společnost skončila koncem května v konkurzu.

jap

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK