Blíží se zahájení dalšího cyklu přednášek tzv. Univerzity volného času

27.09.2011 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Ve čtvrtek 29. září odpoledne zahájí Fakulta filozofická Univerzity Pardubice další cyklus přednášek pro veřejnost tzv. Univerzity volného času.

Pro posluchače všech věkových kategorií připravila Fakulta filozofická Univerzity Pardubice na tento akademický rok cyklus deseti tříhodinových bloků s 20 přednáškami.

Fakulta chce zájemcům z řad veřejnosti představit dějiny lidské civilizace v celé jejich šíři a současně prezentovat humanitní vědní obory vyučované na Fakultě filozofické v Pardubicích. V průběhu ročních přednáškových cyklů, tematicky a chronologicky vymezených a na sebe navazujících, budou posluchači seznámeni s vývojem lidské civilizace od starověku až po současnost.

Přednášky Univerzity volného času letošního akademického roku, které se uskuteční 1x do měsíce, jsou zaměřeny zejména na antické Řecko a Řím, jejich umění, literaturu, architekturu, filosofii, vzdělanost, starověkou Indii, ale například také na válečné umění či mořeplavbu ve starověku.

Posluchačem UVČ se může stát každý zájemce, kdo zaplatí vstupní poplatek 400,- Kč.

Výuka v zimním semestru 2011 probíhá jednou měsíčně vždy ve čtvrtek od 14:00 do 17:15 hodin v učebně A10 v prostorách univerzitní auly ve Studentské ulici 519 v univerzitním kampusu v Pardubicích – Polabinách.

Podrobný rozpis jednotlivých přednášek a termínů konání je k dispozici na webových stránkách Fakulty filozofické.

Autor článku