UK připravila pro studenty Orientační týden

30.09.2011 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Orientační týden je cyklus přednášek pro studenty prvních ročníků fakult Univerzity Karlovy. Témata přednášek byla vybrána tak, aby novým studentům maximálně usnadnila vstup do nového vysokoškolského prostředí. Univerzitu Karlovu v současnosti tvoří 17 fakult, 3 vysokoškolské ústavy a 6 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost, a je tak největší českou vysokou školou. Na UK studuje téměř jedna šestina všech vysokoškolských studentů ČR.

Přednášky se během orientačního týdne, který se koná od 3. do 7. října, zaměří nejen na studium na univerzitě, ale i na zájmové činnosti studentů. Univerzita Karlova má rozsáhlou nabídku studijních programů a oborů. Vždyť na UK je celkem akreditováno 300 studijních programů s více než 566 studijními obory. Jen v bakalářských studijních programech nyní studuje přes 21 000 studentů. Orientační týden pomůže studentům při orientaci v novém prostředí, usnadní začátek studia a jeho průběh a umožní rychleji a pružněji reagovat na situace, se kterými se během svého studia budou setkávat.

Zajímavou částí týdne bude jistě přednáška o možnostech studia v zahraničí. UK má nejvíce mezinárodních partnerů a kontaktů po celém světě – na 450 bilaterálních smluv a 192 mezinárodních partnerských smluv se zahraničními univerzitami. UK je zapojena do všech velkých evropských výměnných programů a nabízí každému svému studentovi možnost vyjet studovat alespoň na 1–2 semestry na zahraniční univerzitu.

Během orientačního týdne se studenti také dozvědí, jak strávit čas na Univerzitě Karlově nejen studiem, ale dále se vzdělávat i ve svých zájmových aktivitách. Na přednáškách se představí jednotlivé studijní spolky, kluby a asociace na jednotlivých fakultách. Studenti se dozvědí o možnostech sportovního vyžití v jednotlivých centrech a sportovních akcí, které pořádá UK. Organizátoři nezapomenou informovat ani o kulturním prostředí jednotlivých divadelních spolků, filmových klubů, galerií a seznámí studenty také s možností přihlášení do univerzitního sboru či orchestru a v jakých univerzitních časopisech mohou uplatnit svůj literární um.

Orientační týden pro studenty Univerzity Karlovy

Kdy: 3. – 7. října 2011

Program
11.00 – 12.00 Studium na Univerzitě Karlově
12.00 – 13.00 Zájmová činnost studentů
14.00 – 15.00 Možnosti studia v zahraničí
15.00 – 16.00 Knihovnické a informační zdroje

Přednášky se konají každý den v týdnu ve stejný čas.

Kde: Zelená posluchárna, Celetná 20, Praha 1.

V úterý 4. října 2011 se budou přednášky konat v Informačně-poradenském centru UK, Celetná 13, Praha 1.

Podrobnosti zde: http://www.cuni.cz/UK-3798.html

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT