Na UHK otevře Česká spořitelna novou experimentální pobočku pro mladé

03.10.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Generální partner Univerzity Hradec Králové (UHK), jímž je od roku 2008 Česká spořitelna, otevře 5. října 2011 na univerzitě svou novou experimentální pobočku pro mladé klienty.

Pobočka bude zaměřena hlavně na poradenství a zvyšování finanční gramotnosti studentů i všech ostatních návštěvníků. Česká spořitelna tak testuje první speciální pobočku zaměřenou na segment mladých klientů v České republice.

Design pobočky bude naprosto odlišný od všech 653 stávajících poboček České spořitelny. Součástí interiéru bude i výstava uměleckých děl, která se bude průběžně měnit. Díla zde budou moci vystavovat i studenti UHK. Bližší informace k poslání a fungování pobočky oznámí Česká spořitelna při slavnostním otevření.

V rámci svého generálního partnerství Česká spořitelna každoročně poskytuje Univerzitě Hradec Králové 600 000 tisíc korun na podporu vědeckého výkonu. Tuto částku univerzita vydává výhradně ve prospěch těch akademických pracovníků, kteří v příslušném roce prokázali nezpochybnitelné vědecké výsledky, jež jsou prestižní z hlediska současných kritérií České republiky a byly v uplynulém roce započítány do vědeckého výkonu univerzity.

Experimentální pobočka bude otevřena 5. října 2011 v Objektu společné výuky UHK (Hradecká 1227, Hradec Králové) v 10 hodin. Studentský akcent pobočky bude kromě netradičního designu odrážet i hravý doprovodný program, který je pro hradecké vysokoškoláky při této příležitosti připraven.

Autor článku