Půjčka - vyberte si správně

03.10.2010 | , PR text
STUDENT


Půjčit anebo nepůjčit – to je otázka. Plánujete úpravy nebo nákup nemovitosti, založení nebo rozšíření firmy? Pak je kvalitní půjčka na místě. Pokud, samozřejmě, neschováváte nějaký ten milion pod polštářem.

Půjčka od banky

Bankovní půjčka má oproti nebankovním subjektům nižší úroky a je méně riziková. Samotný proces vyřizování půjčky však trvá většinou delší dobu a banka jí nakonec nemusí schválit. Půjčku můžete sjednat na kterékoliv pobočce dané banky, anebo prostřednictvím internetu, co je ale v případě banky méně časté.

Můžete také sáhnout po nebankových půjčkách, které poskytují společnosti mimo bankovní sektor. Nebankovní subjekty nabízejí rychlejší vyřízení půjčky a ve srovnání s bankou nepožadují tak velké záruky splácení. V jejich nabídce naleznete půjčky bez potvrzení, půjčky bez registru, nebo půjčky na směnku.

Na jedné straně rychlost a nízký počet požadavek na vaší osobu k vybavení půjčky, na straně druhé je zde vyšší úroková sazba. Navíc tyto půjčky patří mezi rizikové. Je dobré, pokud uvažujete o půjčce od nebankovního subjektu, sjednat jí pouze u známých a prověřených společností.

Jde to i online

Půjčka online zažívá zlatou éru. Čím dál tím více poskytovatelů nabízí sjednání půjčky přímo na jejich webových stránkách. To vám umožňuje se ke svým penězům doslova proklikat. Čas je totiž vzácná komodita a proto se u pořizování půjčky cení i rychlost její kladná vyřízení.

Půjčka online je v podstatě půjčkou do 24 hodin, kdy si o peníze požádáte a ještě v daný den si je můžete jít do banky nebo společnosti vyzvednout. Opět však platí, že čím kratší doba vyřízení, tím větší úrok a tedy i dražší půjčka.

Vyberte si správně

Nejlepší alternativou je žádat o půjčku v bance, ve které máte založený svůj běžný účet. Tady je i nejvyšší šance schválení půjčky. Pokud ale banka z jakéhokoliv důvodu žádost zamítne, zkuste si vybrat z nabídky půjček online, nebo se obraťte na jinou banku.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT