Říjnové akční nabídky: Karty pro všechny

06.10.2011 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Nejčastější ranně podzimní akční nabídkou je platební karta. Je libo procenta na důchod, vlastní image nebo benefity ze všech nákupů?

Uzavírat produkt pouze kvůli akční nabídce je samozřejmě hloupost. Zřejmě nepodepíšete smlouvu o penzijním připojištění, kde si na peníze sáhnete nejdříve za 15 let, jenom kvůli hezkému batohu, který si přidává v daném měsíci jako dárek.

Pokud však chcete uzavřít nějaký konkrétní typ finančního produktu a je vám apriori jedno kde, není na škodu vědět o momentálně probíhajících akcích. Banky mohou v daném měsíci nebo kvartále zvýhodňovat své spořicí produkty nebo třeba úvěry sazbami, ke kterým byste se jindy nedostali. A proč neuzavřít finanční produkt tam, kde k němu dostanete nějaký dárek, než vedle, kde byste dostali ten samý produkt v bledě modrém, ale samotný?

Z tohoto důvodu se Finance.cz rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat. Zajímají nás pouze časově ohraničené akce, které přináší nějakou evidentní výhodu.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v srpnu a budou trvat do konce října. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky

          

  • Česká spořitelna nabízí od 1. října 2011 v limitované edici novou Penzijní kartu České spořitelny. Jedná se o kreditní kartu, která připisuje klientům se stávajícím nebo nově uzavřeným penzijním připojištěním u Penzijního fondu České spořitelny jedinečný bonus 2 % z ceny nákupu.Akce platí do 31.12.2011 nebo do vyčerpání zásob celkového počtu karet.
  • Pro studenty běží u ČSOB v říjnu a listopadu akce Image karty ke studentskému kontu zdarma, ale také soutěž o 11 111 Kč za motiv nejabsurdnější brigády. Pro podnikatele je tu během října 100% sleva z poplatku za poskytnutí ČSOB Malého úvěru pro podnikatele a roční osvobození od poplatku za vedení úvěrového účtu pro Povolené přečerpání či Kreditní kartu pro podnikatele. Z léta pokračuje kampaň na odpuštění poplatku za zpracování úvěru u vybraných hypoték s fixací na 3 roky a 5 let. Dále u hypoték s 10letou fixací platí akční sleva z úrokové sazby 0,3 % s možností sjednání služby Mimořádná splátka 10 % zdarma. Obě akce jsou platné do odvolání. U ČSOB trvá ještě podzimní kampaň na podporu investic. Do 31. 10. při uzavření spořicích a investičních produktů obdržíte dárkové předměty, které jsou tematicky vázané k Jakubu Vágnerovi, který se stejně tak jako na jaře stal tváří této kampaně.    
  • Od 1. září do 31. prosince 2011 běží u GE Money Bank akce pro všechny kreditní karty Money Card Plus a MoneyCard Gold vydané v tomto období. Jejich držitelé získávají vedení těchto karet na jeden rok zdarma. Kromě tohoto jim po dobu tří měsíců bude vracena částka ve výši 10 % hodnoty každého jejich nákupu zpět na úvěrový účet. Tento benefit lze čerpat až do výše 500 Kč za měsíc.
    Z každého nákupu, který od 1. září do 30. listopadu 2011 klienti GE Money Bank zaplatí kreditní kartou s věrnostním programem bene+ v síti prodejen kika, jim nyní bude vráceno 10 % (v případě debetní karty 5 %) z transakce zpět na účet. Až do 30. září mohou klienti využít také zvýhodněné akce v síti knihkupectví Neoluxor a Neopalladium, kde je odměna dokonce 20 % u kreditních karet a 10 % u debetních karet. Odměna platí na veškeré i zlevněné zboží, a to i při nákupu v internetovém e-shopu. Ve dnech 3. až 7. října lze v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně sjednat zvolený podnikatelský účet na šest měsíců zdarma.
  • Od 5. září až do odvolání běží u Hypoteční banky tzv. Podzimní nabídka nového bydlení, kde Hypoteční banka podruhé v tomto roce zvýhodňuje hypotéky na nové byty nebo domy, tentokrát s fixací úrokové sazby na 5 a 10 let a s datem kolaudace objektu od 1.1.2009. Úroková sazba je u těchto hypotečních úvěrů snížena o 0,3% p.a. Současně s tím je u nejvyužívanějších hypotečních úvěrů sleva z poplatku za zpracování: u HU se 70% LTV  je hypotéka bez poplatku (sleva 100%), u HU do 85% LTV je poplatek snížen na 4 900 korun. Další snížení úrokové sazby  a to až o 0,5% p. a. lze získat využitím běžného účtu u ČSOB a pojištěním u ČSOB pojišťovny (2 ze 3 produktů). Platí pro všechny hypoteční úvěry a pro všechny fixace; po započtení všech těchto slev se nejnižší sazba u hypotečních úvěrů Hypoteční banky pohybuje od 3,39% p.a.   
  • Komerční banka vrátí v rámci akční nabídky měsíční poplatky za vedení balíčku MůjÚčet každému novému klientovi, který si jej založí v období od 1. 10. 2011 do 31. 10. 2011. Pro studenty je zde od KB nabídka konta G2 - v období od 1. 9. do 31. 10. získá prvních 2 500 nových účtů bonus 500 Kč.
  • LBBW Bank pokračuje ve zvýhodňování určité fixace hypoték a pro úvěry do 70 % LTV nabízí 3letou fixaci za 3,59 % p.a. Platí i pro refinancování a konsolidace.  
  • Poštovní spořitelna spustila v září akci na kreditky: Všichni držitelé Era kreditky, kteří s kartou provedou v období od 1. září do 31. října alespoň 3 transakce (každou v minimální výši 300 Kč), mohou získat jeden z tisíce poukazů do Datartu v hodnotě 500 korun.
  • Raiffeisenbank snižuje v rámci tzv. hypodnů úročení hypoték, standardní hypoteční úvěry od Raiffeisenbank tak lze získat již za 3,29%. Ještě nižší úroky lze navíc získat s nově nabízenou  plovoucí úrokovou sazbu vázanou na jednoměsíční PRIBOR. Hypodny běží od 3. do 7. října.
  • Volksbank CZ připravila nabídku v podobě šestiměsíčního a dvouletého termínovaného vkladu. Pokud si uložíte nová depozita, můžete získat bonus až do výše 18 000 Kč. Nabídka jednorázových termínovaných vkladů v CZK je časově omezena do 31. prosince 2011. Celkový výnos po přičtení bonusu je u šestiměsíčního termínovaného vkladu až 2,53 % p.a. a u dvouletého termínovaného vkladu činí až 2,93 % p.a. Tímto způsobem lze získat z obou variant termínovaných vkladů bonus do výše až 18 000 Kč. 
  • Wüstenrot jde získat stále slevy na poplatcích za vyřízení hypotéky. 5leté fixace jsou zcela bez poplatku, dvou i tříleté fixace a ostatní typy hypoték za jednotných 2999 Kč. Při uzavření hypotéky na bydlení nebo refinancování a současně životního pojištění (rizikového PoSichr, kapitálového Profesional nebo investičního ProInvest) se u hypotéky poskytnuté za garantovanou sazbu tato sazba snižuje o 0,1 % a u životního pojištění je poskytnuta sleva z pojistného ve výši 10 %. Při uzavření hypotéky na bydlení nebo refinancování a majetkového pojištění ProDomov (pojištění nemovitosti a domácnosti) je poskytnuta sleva z pojistného ve výši 10 %. Platí do 31. 12. 2011


Stavební spořitelny


 

  • Modrá Pyramida nabízí od října k běžným 2% úroku z vkladu další zvýhodnění v podobě dodatečného úroku ve výši 2 %. Částka, kterou vložíte na svůj účet v průběhu tzv. upisovacího období (čtyři měsíce po přijetí Návrhu na uzavření smlouvy) bude úročena úrokovou sazbou 4 % po dobu jednoho roku. Díky prémii 2 000 Kč lze navíc získat smlouvu až do cílové částky 200 000 Kč bez poplatku za uzavření smlouvy. Akce platí do konce roku. Do 9. října poskytuje slevu Modrá Pyramida z úrokové sazby všech typů Hypoúvěrů až o 0,6 %. Hypoúvěr lze získat s úrokovou sazbou od  3,89 % p.a. 
  • Raiffeisen stavební spořitelna nabízí do 21.10. zvýhodněné úroky u překlenovacího uvěru Horizont a úvěru Nízká hyposplátka.
  • Wüstenrot stavební spořitelna znovu prodloužila nabídku 2,5 % na spoření až do 24. 10. Rovněž nabízí sníženou úrokovou sazbu u překlenovacího úvěru pro právnické osoby REVIT: z 5,2 % na 4,9 % ročně a u překlenovacího úvěru pro fyzické osoby PARTNER z 6,2 % na 5,9 % p. a. Rovněž platí výhody u tzv. Wüstenrot Team - prémie až 2000 Kč je vyplácena pro všechny nové uzavřené smlouvy fyzických osob. Minimální cílová částka smlouvy je 200 000 korun. Z částky uspořené do konce 4. měsíce následujícího od data uzavření smlouvy je vám přiznán bonus ve výši 20 %, nejvýše 2000 Kč. Spoření pro děti do 18 let Wüstenrot Kamarád+ je bez poplatku za uzavření smlouvy, tedy s úsporou až 3000 Kč.    


Splátkové společnosti

 

  • GE Money Auto nabízí k úvěru autoCREDIT sadu nových zimních pneumatik navíc. Rozhodnou-li se motoristé financovat nákup svého nového vozu s úvěrem autoCREDIT, mohou od 1. září využít nabídky okamžitého zakoupení další sady pneumatik. Stačí si vhodné pneumatiky vybrat přímo u prodejce automobilu a jejich cena bude započítána do celkové částky úvěru na vůz. Tato nabídka se vztahuje i na letní pneumatiky a trvá až do 31. prosince 2011.
  • Od 1. 10. 2011 nabízí Home Credit na hotovostním úvěru Telefonní půjčka benefit „Vrátíme vám polovinu úroků“. Díky tomuto benefitu získají klienti, kteří budou řádně splácet všechny své závazky, polovinu zaplacených úroků zpět. Vrácení úroků bude probíhat v ročních intervalech na kreditní kartu, kterou už používá, nebo mu Home Credit vystaví novou. Je pouze na klientovi, jestli vrácené úroky z karty vybere nebo bude kartu i dál používat. Kampaň potrvá do 5. 1. 2012.

Autor článku

Tomáš Skolek


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ