Univerzita Hradec Králové rozšíří spolupráci s Chile

07.10.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Univerzita Hradec Králové klade důraz na mezinárodní spolupráci a na vytváření nových kontaktů se zahraničními institucemi v rámci mezinárodních vzdělávacích programů a programů výzkumu a vývoje.

O tom, že se univerzita aktivně snaží mezinárodní styky neustále prohlubovat a rozvíjet, svědčí i řada zahraničních diplomatických delegací, které v nedávné době přijely na univerzitu diskutovat o budoucí spolupráci. Po velvyslankyni Peru a velvyslankyni Slovinska, které Univerzitu Hradec Králové navštívily v září, přivítá univerzita v úterý 11. října 2011 delegaci z chilské ambasády v čele s velvyslancem Republiky Chile, Jeho Excelencí José Manuelem Lirou. Hovořit se bude mimo jiné i o spolupráci s Universidad del Desarollo v Santiagu, jejíž centrum středoevropských a východoevropských studií je jediné svého druhu v Latinské Americe, a jednoznačně tedy nabízí možnost plodné oboustranné kooperace.

Chilská delegace přijíždí v rámci kontaktů s Katedrou politologie Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové. Katedra politologie se stala prestižním vědeckým centrem zaměřeným na výuku a výzkum politiky v Latinské Americe. Dr. Karel Kouba, politolog a proděkan pro zahraniční styky Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové, k významu diplomatické návštěvy dodává: „Na Univerzitě Hradec Králové jsou jako na jediné české vysoké škole v těchto oborech vzdělávání studenti magisterského a doktorského studia, a návštěva chilské delegace umožní rozšířit širokou síť kontaktů Univerzity Hradec Králové s výzkumnými pracovišti v Latinské Americe.

Studenti Univerzity Hradec Králové již měli možnost ucházet se o studijní pobyt v Chile. Nadcházející diplomatická návštěva otevře cestu k rozšíření těchto příležitostí. Ze zemí Latinské Ameriky momentálně na Filozofické fakultě UHK studují kolegové z Peru, Argentiny a Venezuely.

Autor článku