Fakulta stavební ČVUT otevírá dveře zájemcům o studium i státním maturitám

10.10.2011 | , ČVUT
STUDENT


Fakulta stavební ČVUT v Praze pořádá ve středu 12. října 2011 od 9.30 do 15.00 hodin (Thákurova 7, Praha 6) den otevřených dveří. Uchazeči o studium se mimo jiné dozvědí, za jakých podmínek stačí k přijetí ke studiu pouze složení státní maturity.

Na podzim pořádá Fakulta stavební Českého vysokého učení technického v Praze (FSv ČVUT) tradičně den otevřených dveří pro zájemce o studium. Pro studenty připraví zaměstnanci fakulty prezentace o podmínkách studia na fakultě a o studijních oborech a provedou je školou. Návštěvníci poznají vybrané laboratoře a odborné učebny.

Chtěli bychom studentům představit naše špičkové zázemí naší fakulty, například moderní výtvarný prostor Ateliér D, který posbíral hned několik cen v zahraničí. Pro studenty bude jistě zajímavá možnost pohovořit s našimi mezinárodně uznávanými experty, se kterými se studenti budou setkávat v rámci výuky, “ uvádí děkanka fakulty profesorka Alena Kohoutková.

Nejen s pedagogy fakulty, ale i se studenty se návštěvníci dne mohou setkat právě v Ateliéru D. Ti pro ně budou mít společně připraveny odpovědi na všetečné otázky i různé zajímavosti a podrobnosti z jejich odborného a studijního zaměření.

Kromě výše jmenovaného návštěvníci uvidí také některá akreditovaná vědecká centra FSv ČVUT nebo například vodohospodářskou laboratoř s funkčním modelem přehradní hráze Orlík, který sloužil mimo jiné pro ověření maximální kapacity stávajícího bezpečnostního přelivu tohoto vodního díla.

Zájemce o studium bude zajímat, že jim státní maturita může odemknout dveře ke studiu na FSv ČVUT. „Už loni jsme se rozhodli vyjít studentům vstříc a zohledňovat úspěšné složení státní maturity z matematiky. Tento postup se osvědčil, takže i letos mohou studenti uplatňovat nárok na odpuštění přijímací zkoušky,“ říká děkanka Kohoutková. Pro uchazeče, kteří dosud na FSv ČVUT nestudovali a v letošním nebo loňském roce složili státní maturitní zkoušku z matematiky na vyšší úrovni s hodnocením nejvýše tři, je to jedna z možností, kdy jim bude odpuštěna přijímací zkouška z tohoto předmětu.

FSv ČVUT je jednou z největších fakult na nejstarší české technické univerzitě s více než třísetletou tradicí. V letošním roce se škola umístila v prestižním žebříčku THES-QS World University Rankings v první dvoustovce v oblasti technických věd, a to jako jediná univerzita z regionu východní Evropy.
Kromě stavebního inženýrství s několika oborovými zaměřeními nabízí FSv ČVUT také možnost studia architektury a stavitelství nebo geodézie, kartografie a geoinformatiky.

Program dne je možné najít na http://www.fsv.cvut.cz/dod/dod11/dod1210.php

Autor článku