Přehlídka studentských zahraničních stáží

12.10.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Fakulta informatiky a managementu UHK pořádá přehlídku studentských zahraničních stáží ve dnech 13.-14. října 2011.

Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK) pořádá ve dnech 13.-14. října 2011 jedinečnou přehlídku studentských zahraničních stáží. Název „Modrá fakulta - správná volba“ odkazuje na výhody, které studium na FIM UHK má právě z pohledu příležitostí k účasti v programech studentské výměny a získávání zkušeností v cizině.

Hlavními účastníky akce jsou sami studenti. Kolegové, kteří se již zahraniční stáže účastnili, sdělují svým mladším spolustudentům praktické informace i neformální zážitky ze svých zahraničních pobytů. Kromě podmínek studia a ubytování se tak účastníci mohou dozvědět i to, kde jsou v hostitelském městě nejlepší restaurace a bary, které pláže či naopak sněhové pláně nabízejí nejlepší příležitosti k vyžití a jak v dané zemi cestovat, poznávat kulturu a nové přátele. Mnohá vystoupení studentů tak nabývají povahy krátkých poutavých cestopisů.

Akce se koná v posluchárně J 1 Fakulty informatiky a managementu UHK (Hradecká 1249/6, Hradec Králové).

Čtvrtek 13. října 2011
Od 9 hodin se představí profesionální studentská organizace Buddy System, která na UHK pečuje o přijíždějící studenty zajišťováním základních náležitostí jejich pobytu a studia i přípravou kulturních a sportovních akcí. Mezi zvláště oblíbené patří národní večery, při nichž se představují země jednotlivých přijíždějících studentů, a to zpravidla prostřednictvím tamní kuchyně a filmové produkce.

Od 9.15 do 12 hod. představí studenti zkušenosti z následujících zemí (pobyty v rámci programu Erasmus):

  • Belgie (Kortrijk), Bulharsko (Sofie), Kypr (Nikósie), Německo (Koblenec, Hof), Španělsko (Granada, Madrid), Francie (Orleans), Řecko (Larissa, Atény), Lotyšsko (Riga), Norsko (Stavanger), Nizozemsko (Amsterdam, Emmen), Polsko (Vratislav), Portugalsko (Braganca, Mirandela, Coimbra), Finsko (Kuopio, Tampere), Slovinsko (Lublaň, Maribor), Turecko (Izmir), Velká Británie (Buckinghamshire, Coventry, Hull).

V pátek 14. října 2011 se na stejném místě představí od 9 hodin zahraniční studenti ze Spojených států amerických a Tchaj-wanu.

Od 9.20 do 11 pak budou prezentovány následující americké, thajské a tchajwanské univerzity, kam mohou studenti FIM UHK rovněž zavítat ke studijnímu pobytu:

  • National Dong Hwa University, National Sun Yat-Sen University, Wenzao Ursuline College of Languages, National Taiwan University of Science and Technology, Chang Jung Christian University, Kao Yuan University, Suan Sunandha Rajabhat University, Norwich University, University of the Incarnate Word.

Z Fakulty informatiky a managementu UHK vyjelo v akademickém roce 2010/11 do Thajska a na Tchaj-wan celkem 26 studentů, do USA 4 studenti a na studentské pobyty Erasmus 51 studentů. V akademickém roce 2011/12 bude studovat v Thajsku a na Tchaj-wanu celkem 26 studentů, v USA 4 studenti a v rámci programu Erasmus 45 studentů. Tradičně největší zájem je o Velkou Británii a dále pak o německy mluvící země a o jihoevropské státy, jako je Španělsko apod.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT