Veletrh studia v zahraničí na ČVUT v Praze

14.10.2011 | , ČVUT
STUDENT


Dne 25. října 2011 od 9.00 do 17.00 hod. proběhne na Českém vysokém učení technickém v Praze již šestý ročník Veletrhu studia v zahraničí. Akce proběhne v atriu Nové budovy ČVUT (Thákurova 9, Praha 6) a pořádá ji Oddělení zahraničních styků Odboru vnějších vztahů Rektorátu ČVUT ve spolupráci s International Student Clubem při ČVUT. Vítáni jsou všichni studenti, nejen ČVUT, ale i zájemci o studium v zahraničí z řad ostatních vysokých škol.

ČVUT v Praze si plně uvědomuje trendy moderní společnosti. Zaměstnavatele již nezajímají pouze excelentní studijní výsledky uchazeče, ale také jeho aktivity během studia a jazyková vybavenost. Z tohoto důvodu zahraniční kancelář Odboru vnějších vztahů Rektorátu ČVUT každým rokem uzavírá nové smlouvy s prestižními zahraničními univerzitami a motivuje své studenty k výjezdu do zahraničí.

Organizátoři veletrhu chtějí nenásilnou formou odbourat jakékoliv obavy ze studia v zahraničí. Studenti často pochybují, zda kromě dostatečné jazykové vybavenosti, jim nebude tento semestr či rok strávený v cizině chybět pro řádné ukončení studia. Již řadu let funguje zaběhlý systém uznávání předmětů, který umožňuje studentům po návratu ze zahraničí plynule pokračovat ve studiu se svými spolužáky ve stejném ročníku.

Veletrhu se účastní instituce, které nabídnou zájemcům různé podoby studijních programů v zahraničí i s možnostmi jejich financování. Prezentace budou probíhat po celý den formou přednášek a prezentačních stánků. Návštěvníci veletrhu zde budou moci získat informace nejen od jazykových a kulturních institutů, ale také přímo od studentů, kteří již na zahraniční univerzity vyjeli. Na programu jsou prezentace z pobytů českých studentů po celé Evropě, v Severní i Střední Americe či v  Asii. Tyto krátké přednášky budou probíhat dvojjazyčně (česky a anglicky), a to za přítomnosti vysokoškoláků z daných zemí studujících tento akademický rok nebo semestr na ČVUT v Praze.

Kromě nepřeberného množství informací o formách studia v zahraničí a jeho financování bude též prvních 30 příchozích zařazeno do slosování o propagační předměty ČVUT, jimiž jsou tzv. college mikina a trika s logem školy.

Více informací o veletrhu, o soutěži i podrobný program naleznete na www.isc.cvut.cz/saf.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT