Nezapomeňte na cestovní pojištění pro studium v zahraničí

25.03.2011 | , PR text
STUDENT


Vyjíždíte do ciziny na stáž nebo studijní pobyt a říkáte si, co je ještě třeba zařídit? My to víme. Při zařizování ubytování a všech jiných náležitostí obvykle studenti zapomínají prakticky na to nejdůležitější – cestovní pojištění.

Pojištění na cesty ulehčí vaší peněžence a zbaví vás zbytečných komplikací v případě, kdybyste potřebovali lékařskou pomoc.

Jak správně vybírat pojištění na cesty

  • V dané zemi bývá nastavena jistá míra spoluúčasti na hrazení ošetření. Zjistěte míru spoluúčasti, tedy - jakou má cestovní pojištění limitní částku, přes kterou je pojišťovna ochotna hradit léčebné výlohy a jak se to shoduje s nastavenou mírou spoluúčasti v zahraničí – pokryje vám cestovní pojištění běžné náklady na drobnější ošetření? A jak je to s finančním příspěvkem na zubařské zákroky?
  • Před uzavřením smlouvy s pojišťovnou si prostudujte její podmínky. Často se pojištění na cesty nevztahuje na zranění způsobená opilostí nebo se netýká úrazů při některých sportech.
  • Na jak dlouho si můžete cestovní pojištění sjednat? Zjistěte si, na jakou délku pobytu si lze zařídit pojištění na cesty.

Druhy pojištění

  • Klasicky lze uzavřít cestovní pojištění v jakékoliv pojišťovně. Získáte tak buď celoroční nebo s denní taxou podle toho, co pro vás bude výhodnější. Navíc máte možnost kontaktovat asistenční službu a to kdykoliv při potížích.
  • Jiným druhem pojištění jsou platební mezinárodní karty. Cestovní pojištění získává platnost ve chvíli, kdy kartu v zahraničí použijete. Předem se ale informujte o tom, jaká je výše plnění a co konkrétně pokrývá (někdy to bývá méně, než byste potřebovali).
  • Jako student lze při pojištění na cesty využít i kartu ISIC.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT