Tvořivá a otevřená Univerzita Hradec Králové

26.10.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


V úterý 1. listopadu 2011 ožije Univerzita Hradec Králové nebývalou aktivitou: od rána do pozdně odpoledních hodin bude na univerzitě probíhat několik akcí pod souhrnným názvem Tvořivá a otevřená univerzita.

Společným jmenovatelem přednášek, workshopů a prezentací budou dva důležité a navzájem související aspekty akademické aktivity, a to tvůrčí a vědecká činnost a následné využití výsledků v nejrůznějších oblastech praktického života.

V rámci tzv. Dne evropských projektů budou od 9 do 12 hodin v Objektu společné výuky prezentovány všechny důležité projekty, do nichž je Univerzita Hradec Králové zapojena. V případě evropských projektů se aktuálně jedná o více než čtvrt miliardy korun, které jejich pomocí univerzita získává k užitku svému i regionu.

Problematikou transferu znalostí a spolupráce s aplikační sférou se budou zabývat workshopy projektu EF-TRANS, realizovaného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Motivační workshop se koná od 9 do 12 hodin ve dvoraně Objektu společné výuky, vzdělávací workshop se uskuteční od 13 do 17 hodin v budově Fakulty informatiky a managementu (FIM).

Příkladem aplikace výsledků vědeckého výzkumu do praxe bude kromě jiného praktické představení balistokardiografického lůžka, na jehož vývoji Univerzita Hradec Králové intenzivně spolupracovala a jehož funkce si budou návštěvníci moci sami vyzkoušet. Právě o úloze Univerzity Hradec Králové ve vývoji tohoto unikátního lékařského zařízení bude přednášet v 10.30 hod. v Objektu společné výuky v místnosti SM2 prof. Petr Šeba z Přírodovědecké fakulty UHK.

Dalším působivým hostem, který univerzitu první listopadový den navštíví, je Roman Cabálek, ředitel společnosti Microsoft pro Českou republiku. Ve své přednášce bude v 10 hodin v aule Objektu společné výuky hovořit o technologiích pro budoucnost, trendech v IT a také o konkurenceschopnosti studentů.

Na Fakultě informatiky a managementu budou probíhat akce zaměřené především na zapojení studentů univerzity do podnikatelské sféry. Od 9 do 15 hodin se na FIM bude konat tradiční společná akce fakulty a hradeckého IT klastru (sdružení firem z oblasti informačních technologií) – veletrh pracovních příležitostí HIT kariéra. Akce nabídne studentům možnost osobně se setkat a diskutovat se zástupci předních společností v oboru IT technologií.

I motivační workshop Nápad 2 Start-up v rámci Týdne studentských inovací je určen studentům, a to především ekonomických a technicky zaměřených oborů. Cílem workshopu je podpořit kreativní studenty a realizaci jejich inovativních nápadů.

Oficiální zahájení akce Tvořivá a otevřená univerzita proběhne 1. listopadu 2011 v 9.30 v Objektu společné výuky v místnosti SM2 (Hradecká 1227, Hradec Králové). Pro novináře budou připraveny tiskové podklady na místě.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT