Veletrh pracovních příležitostí v IT

26.10.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


V úterý 1. listopadu 2011 se bude konat v prostorách Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK) již tradiční společná akce fakulty a HIT klastru - veletrh pracovních příležitostí HIT kariéra.

Jednotliví účastníci, členské společnosti hradeckého IT klastru, tedy sdružení firem činných v oblasti infomačních technologií, budou mít možnost oslovit studenty formou odborné přednášky, prezentačního stánku nebo informačního posteru. Studenti kromě návštěvy zajímavých prezentací budou mít příležitost diskutovat se zástupci jednotlivých společností o tématech závěrečných prací či výběrových projektů, jejichž zpracování si tyto firmy zadaly a které vycházejí z potřeb praxe. Akce je tak příkladem úzkého propojení akademické instituce a privátních firem při přípravě studentů na uplatnění v praxi.

V rámci veletrhu zazní mnoho poutavých přednášek, například Co vyžaduje trh práce v České republice od absolventů ICT oborů VŠ (přednáší doc. Ing. Ota Novotný, Ph.D.), Technologie pro budoucnost a trendy v IT, Konkurenceschopnost studentů na trhu práce, Plánování kariéry (Roman Cabálek, generální ředitel Microsoft ČR), Akademické vs komerční prostředí aneb co vás čeká po studiích, Jak se stát skvělým programátorem za 21 dní a najít práci snů, Webové aplikace jednoduše – ASP.NET MVC (GMC Software Technology), Studuji a pracuji v IT (GIST, s. r. o.), Crowdsourcing a otevřená inovace (UNI-EPOS, s.r.o.), Zkušenosti s využitím prostředí JAVA pro vývoj ERP systému (ORTEX, spol. s r. o.).

HIT kariéra bude v 15,30 hod. slavnostně zakončena losováním studentských dotazníků o atraktivní ceny (mobil, iPody a pod.).

Autor článku