UJEP slaví 20. výročí svého založení

02.11.2011 | , UJEP
STUDENT


Ústecká univerzita je spojena se dnem 9. července 1991, kdy byl definitivně přijat zákon č. 314 ČNR o jejím zřízení s datem platnosti od 28. září 1991. Již 20 let se na severu Čech rozvíjí naše univerzita, zprvu pomalu, v posledních letech však velmi dynamicky.

Na základech již existující pedagogické fakulty se vytvořily před 20 lety tři univerzitu zakládající fakulty a dva ústavy, v současné době UJEP tvoří 7 fakult a 1 ústav pokoušející se na sklonku tohoto roku též o transformaci na fakultu.

Dne 3. 11. 2011 pořádá Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem od 16:00 h slavnostní podvečer u příležitosti 20. výročí svého založení.

K podobným slavnostním příležitostem univerzita tradičně využívala honosné prostory Severočeského divadla opery a baletu Ústí nad Labem, tentokráte je oslava pojata netradičně, jako přátelský společenský banket v prostorách konferenčních sálů hotelu Clarion.

K oslavám kulatého výročí přizvalo vedení univerzity jak rektory ostatních veřejných i soukromých vysokých škol, tak své dlouholeté přátele a příznivce z řad místních a regionálních veřejných i soukromých podniků a institucí. Samozřejmostí bylo pozvání členů Akademického senátu UJEP a členů Správní i Vědecké rady UJEP. Společenského podvečera se zúčastní také vedení všech našich fakult a ústavu v čele s děkany a ředitelem.

Významnými hosty nadcházející oslavy budou místopředseda Senátu Parlamentu ČR doc. JUDr. Petr Pithart, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Eva Bartoňová a hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

Přátelské slavnostní setkání přináší také výjimečný program. Po úvodním projevu rektora UJEP, prof. RNDr. René Wokouna, CSc., vystoupí se svými zdravicemi rektoři UJEP za uplynulých 20 let, jmenovitě Jejich Magnificence prof. RND. Jan Kopka, CSc., (rektorem v letech 1991- 1995), prof. RNDr. Vlastimil Novobilský, CSc., (rektorem v letech 1995-2001) a doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc., (rektorem v letech 2001-2007). Doc. Ing. Iva Ritschelová, CSc., která byla rektorkou v letech 2007-2011, se slavnostního večera z důvodu pracovního zaneprázdnění nezúčastní.

Následně budou ke zdravicím vyzváni také významní hosté, doc. JUDr. Petr Pithart, Ing. Eva Bartoňová a Jana Vaňhová.

Jedním z hlavních bodů večera bude předání 11 pamětních medailí k 20. výročí založení UJEP rektorem UJEP za významný přínos ústecké univerzitě v posledních 20 letech.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT