Adidas zvýšil čtvrtletní zisk a zlepšil výhled

03.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 3. listopadu (ČTK) - Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk o 14 procent na 303 milionů eur (7,6 miliardy Kč) díky silné poptávce v Číně a Severní Americe. Firma dnes navíc zlepšila celoroční výhled.

Celosvětové tržby společnosti stouply o osm procent na 3,7 miliardy eur. V Severní Americe i v Číně se tržby zvýšily o 13 procent. Adidas je druhým největším výrobcem sportovního zboží na světě po americkém konkurentovi Nike, napsala agentura AP.

Společnost Adidas dnes rovněž oznámila, že zaplatí 25 milionů dolarů (přes 450 milionů Kč) za převzetí amerického výrobce sportovních potřeb Five Ten, který se soustředí na obuv a další zboží pro horolezce a cyklisty.

Firma Adidas nyní předpokládá, že její tržby v celém letošním roce stoupnou zhruba o 12 procent. V předchozí prognóze přitom počítala s nárůstem kolem deseti procent. Společnost letos zlepšila odhad tržeb již počtvrté.

S růstem tržeb počítá Adidas také v příštím roce, kdy by měly být výsledky podniku podpořeny mistrovstvím Evropy ve fotbale a letními olympijskými hrami v Londýně.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK