ČVUT v Praze vítězem soutěže o nejlepší expozici veletrhu Gaudeamus

04.11.2011 | , ČVUT
STUDENT


V průběhu letošního veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus, který se koná od 1. do 4. listopadu 2011 na brněnském výstavišti, proběhl již třetí ročník soutěže o nejlepší expozici. Expozice hodnotila komise složená z designérů a studentů škol různých typů pod vedením nezávislých pedagogů. Výsledky soutěže byly vyhlášeny na včerejším slavnostním večeru. Vítězem soutěže se stala expozice Českého vysokého učení technického v Praze.

Hodnotil se nejen vizuální styl stánku, jeho dispoziční řešení, atraktivita, originalita, doprovodné programy, ale i celkový dojem. Dále se do hodnocení započítávalo, jakou má daná škola prezentaci na webových stránkách veletrhu, v tištěném a elektronickém katalogu. Expozice ČVUT evidentně zaujala nejenom návštěvníky, ale i hodnotící komisi, protože všechna hodnotící kritéria byla splněna na maximální počet bodů. ČVUT v Praze si tak z Brna poveze originální uměleckou skleněnou trofej.

Pro všechny z teamu ČVUT, kteří na atraktivní expozici neustále podávali studentům informace o možnostech studia na ČVUT, je to obrovská radost a satisfakce za jejich skvělou a profesionální práci.

Na stánku se nepodávaly pouze informace a tištěné letáčky s nabídkou studia, ale v takzvané Game zóně byla k vidění a vyzkoušení si i spousta technických interaktivních exponátů a zajímavostí. Například detektor lži, resuscitační model plic, Plantograf nebo program Kinect. Naproti tomu v Chill out zóně si mohli studenti odpočinout na sedacích pytlích, pohrát si s hlavolamy nebo si přečíst speciální noviny pro středoškoláky TecniCool a komix ČVUTix.

Na expozici nechyběl ani růžový koutek pro studentky, kde si mohly slečny nechat na sebe namalovat henou technické symboly nebo se dozvědět informace o probíhající soutěži ČVUT s názvem „Holky pozor“. Ten, kdo chtěl po příchodu z veletrhu doma vystrašit rodiče, si mohl nechat namalovat studenty z Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT nějaká zranění, třeba tržnou ránu na čele nebo podlitinu. Zábavy a zajímavostí bylo tedy opravdu dost.

V loňském roce se expozice ČVUT umístila na 3. místě a letos se posunula v řebříčku nejvýše, až na 1. místo. „Budeme pevně doufat, že nám tyto naše mimořádné aktivity zajistí vyšší příliv kvalitních studentů, kteří se i díky tomu, co jsme jim na brněnském veletrhu předvedli, začnou více zajímat o techniku a o studium na ČVUT,“ řekla PaedDr. Lenka Zápotocká, specialistka pro marketingovou komunikaci Rektorátu ČVUT.

Autor článku