Kam po střední škole? Na Gaudeamus!

04.11.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


(VIDEO v článku) Tradiční veletrh Gaudeamus letos opět pomohl všem studentům, kteří plánují po střední škole studovat dál a zatím nevědí, co a kde. Gaudeamus 2011 probíhá od 1. do 4. 11. 2011.

Stejně jako u předchozích ročníků zde bylo možné navštívit informační stánky veřejných, soukromých ale i státních vysokých škol a také vyšších odborných škol, z nichž jsou některé zvučného jména a jiné zde mají šanci se studentům představit poprvé.

Na veletrhu se mimo jiné představila také iniciativa Evropské unie Mládež v pohybu (Youth on the Move), která se snaží evropské studenty motivovat a připravovat ke studiu a pracovním stážím v jiných evropských zemích.


Letos proběhl již třetí ročník soutěže o nejlepší expozici. Expozice hodnotila komise složená z designérů a studentů škol různých typů pod vedením nezávislých pedagogů. Výsledky soutěže byly vyhlášeny na slavnostním večeru. Vítězem se stala expozice Českého vysokého učení technického v Praze.


V krátkém klipu se můžete podívat na sestřih toho nejzajímavějšího, co nás na osmnáctém ročníku veletrhu zaujalo. Čím dál tím víc škol totiž chápe, že pouze několika letáky a reklamními bonbóny či propiskami mladé studenty nezaujme.

Gaudeamus 2011





XVIII. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS® 2011 probíhá ve dnech 1. až 4. listopadu 2011 v areálu brněnského výstaviště, v pavilonu F.

Veletrhu se účastní 185 vystavovatelů, z toho:

  • 123 univerzit, vysokých škol nebo samostatných fakult
  • 21 vyšších odborných škol
  • 41 jiných vzdělávacích nebo poradenských institucí
  • 47 zahraniční vystavovatelé - 14 zemí, Švýcarsko (8), Německo (7), Finsko (6), Rakousko (5), Slovensko (5), Francie (4), Belgie (2), Velké Británie (2), Kanada (2), Holandsko (2), Španělsko (1), Polsko (1), USA (1) a Skotsko (1)

Autor článku

Dan Urbánek  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT