Národní srovnávací zkoušky začínají

09.11.2011 | , Scio.cz
STUDENT


17. 11. 2011 vyprší možnost přihlásit se k prvnímu termínu Národních srovnávacích zkoušek.

Další ročník NSZ se blíží k uskutečnění svého prvního z celkových šesti letošních termínů. První ostrý termín NSZ proběhne 3. 12. 2011, nicméně přihlašování je možné pouze do uzávěrky. Informace o termínech, přihlašovací formulář a další podrobnosti najdou uchazeči na www.scio.cz/nsz.

NSZ nabízejí možnost využít výsledku na řadě fakult

Letos je fakult přijímajících podle výsledků NSZ celkem 45. Výrazně se zvyšuje zejména zájem slovenských vysokých škol, v případě těch českých zůstává situace velmi podobná loňsku. Mezi nejžádanější fakulty s NSZ stále patří Fakulta sociálních studií MU v Brně, Fakulta sociálních věd UK v Praze, tři ze tří právnických fakult v ČR (Praha, Olomouc, Plzeň), Národohospodářská fakulta VŠE v Praze a řada dalších. U některých fakult došlo ke změně podmínek přijímacího řízení, nejčastěji se jedná o požadavky na to, jaký test uchazeči musejí absolvovat. Přehled a podrobné informace k jednotlivým fakultám jsou k dispozici zde: www.scio.cz/fakulty.

První termín: dobrá šance získat zkušenost, nebo rovnou jistotu

Letošní první termín NSZ proběhne plošně na různých místech v ČR a SR, přičemž uchazeč si může místo pro konání zkoušky vybrat. V rámci prvního termínu NSZ se koná pouze zkouška OSP, kterou požaduje většina fakult přijímajících podle výsledků NSZ uchazeče ke studiu.

U prvního termínu NSZ se předpokládá účast zhruba 5 500 až 6 000 uchazečů. Výsledek může zajistit přijetí, případně dá uchazečům cennou informaci o tom, kde a v čem zlepšit přípravu.

Fakta k prvnímu termínu NSZ

  • Termín uzávěrky přihlášek: 17. 11. 2011 (do půlnoci)
  • Termín konání: sobota 3. 12. 2011 (začátek v 9:00)
  • Předpokládaný počet účastníků: cca 5 500 – 6 000
  • Příprava: Prezenční kurzy, internetové kurzy, sady tištěných testů, on-line testy, cvičebnice s řešením úloh

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT