Sekyra Group opouští Slovensko,firma prodala aktiva za 1,5 mld.Kč

15.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Tuzemská developerská společnost Sekyra Group odchází ze Slovenska. Své nemovitosti a další aktiva tam prodala francouzsko-britské realitní skupině JF Hamilton za 60 milionů eur, tedy asi za 1,5 miliardy korun. JF Hamilton Group to dnes sdělila v tiskové zprávě. Má jít o největší obchod na slovenském developerském trhu v roce 2011.

"Tato transakce byla dohodnutá za podmínek výhodných pro obě strany a může být základem výrazně širší spolupráce našich dvou skupin v regionu střední a východní Evropy," uvedl většinový majitel Sekyra Group Luděk Sekyra.

JF Hamilton Group získala od Sekyry projekt obchodního centra Galerie Cubicon v bratislavské Mlýnské dolině. Ve slovenském hlavním městě firma ovládla také všechny dosud neprodané byty v projektu Rezidence Cubicon a pozemky určené na výstavbu druhé fáze bytového projektu. Další položkou transakce je v Bratislavě pozemek ve Starohorské ulici a areál Cvernovka.

Centrála JF Hamilton Group pro střední Evropu je v Praze. V české metropoli firma letos koupila například bývalé sídlo zkrachovalé sklářské skupiny Bohemia Crystalex Trading ve Štěpánské ulici v Praze. Získala také čtyři budovy od Komerční banky.

JF Hamilton působí ve střední a východní Evropě od roku 1996, původně však vystupovala pod značkou Domus. Ke konci roku 2010 skupina podle vlastních údajů spravovala kolem 100.000 metrů čtverečních bytových, obchodních a kancelářských budov a přibližně 20 developerských projektů. Za skupinou stojí nejmenovaná rodina z Francie.

Sekyra Group vlastní práva na zástavbu řady pražských území. Mezi hlavní pozemky, kde chce stavět, patří Rohanský ostrov, nákladové nádraží Žižkov nebo pozemky kolem Smíchovského nádraží.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK