Studenti si připomenou státní svátek

15.11.2011 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


Den boje za svobodu a demokracii si jako každý rok připomenou studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB). Na 16. listopadu – den před státním svátkem – je připraven bohatý program, který důstojným způsobem připomene události z podzimu let 1939 i 1989.

Vzpomínkové akce k 17. listopadu připravuje Studentská unie UTB ve spolupráci s univerzitou.

  • 12.00: běh do schodů v univerzitní budově a ulici Nad Stráněmi na Jižních Svazích. Nejrychlejší běžec získá jako odměnu dort.
  • 13.30: přednáška Jaroslava Pinkase z Ústavu pro studium totalitních režimů na téma „Normalizační idyla, ideologické obrazy každodennosti 70. a 80 let“ v přednáškovém sále Univerzitního centra.
  • 15.15: po přednášce bude následovat promítání filmu „Polojasno“ režiséra Filip Renče s autentickými záběry z 17. listopadu 1989.
  • 17.00: vzpomínkový průvod se svíčkami z náměstí Míru k univerzitní budově na Štefánikově ulici. Průvod bude zahájen položením věnce k pamětní desce obětem totalitních režimů na radnici a proslovem prezidenta Studentské unie UTB Jiřího Budinského. Na závěr pochodu promluví prorektor UTB doc. Aleš Gregar. Po skončení bude ještě následovat krátký sestřih zpráv z roku 1989.

Autor článku