Fakulta strojní ČVUT spouští herní aplikaci Sestroj stroj v prostředí sociálních sítí

02.12.2011 | , ČVUT
STUDENT


Oproti loňské flashové hře, jež představovala skládání součástek automobilu ve virtuální garáži, je letošní koncept postaven jako aplikace na sociální sítě Facebook.

Fakulta strojní Českého vysokého učení technického v Praze spustila pokračování loňské úspěšné soutěže s názvem Sestroj stroj, která je zaměřená opět na studenty středních škol. Oproti loňské flashové hře, jež představovala skládání součástek automobilu ve virtuální garáži, je letošní koncept postaven jako aplikace na sociální sítě Facebook. Uživatelé, kteří se do hry na sociální síti Facebook zapojí, si tak mohou aplikace navzájem sdílet, pomáhat si při sběru součástí stroje a vzájemně si bodovat své sestavené výtvory.

V aplikaci, kterou naleznete na webové adrese http://apps.facebook.com/sestroj-stroj/, je cílem sestavit stroj z přednastavených komponent a vytvořit tak nejoriginálnější a nejvtipnější výtvor, který budou následně hodnotit ostatní uživatelé Facebooku. O skvělou zábavu se postarají hlášky aplikace, komentující počínání hráče.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni studenti středních škol ve věku 15 – 19 let a získat tak hlavní cenu, Apple iPad 2. Vyhodnocení proběhne po 18. prosinci 2011 a vyhrává uživatel, který získá největší počet bodů za svůj sestrojený stroj.

Cílem tohoto projektu je zvýšit atraktivní formou zájem uchazečů o studium na Fakultě strojní. Po úspěchu loňské hry, kdy se zúčastnilo více než 600 hráčů, přistoupila Fakulta strojní ČVUT i letos k této zábavné formě, kde navíc využila trend dnešní doby – být neustále v kontaktu se svými přáteli. Tématika soutěže – sestavení stroje – je spjata s předmětem studia jednotlivých oborů fakulty a hravou formou se snaží motivovat případné zájemce o studium.

Více o Facebook herní aplikaci Sestroj stroj a vyhraj iPad naleznete na http://apps.facebook.com/sestroj-stroj/

Další informace o Fakultě strojní ČVUT naleznete na www.fs.cvut.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT