HUAWEI a ČVUT FEL zahajují spolupráci

06.12.2011 | , ČVUT
STUDENT


Předmětem této spolupráce je vybavení laboratoře nejnovějšími datovými prvky a poskytování školení pro obchodní partnery společnosti HUAWEI.

Společnost HUAWEI, přední světový poskytovatel telekomunikačních služeb a řešení, podepsala s Fakultou elektrotechnickou Českého vysokého učení technického (ČVUT FEL) v Praze dohodu o vzájemné spolupráci. Předmětem této spolupráce je vybavení laboratoře nejnovějšími datovými prvky a poskytování školení pro obchodní partnery společnosti HUAWEI.

V rámci podepsané dohody o spolupráci poskytne společnost HUAWEI Katedře telekomunikační techniky ČVUT FEL vybavení moderní výukové laboratoře. Jedná se o nejnovější zařízení z produkce HUAWEI – novou generaci přepínačů z rodiny Sx7, třetí generaci pobočkových směrovačů AR1200V a bezpečnostní produkty z rodiny Eudemon. Řešení Eudemon je založené na licencích předního hráče na poli bezpečnosti, společnosti Symantec. Díky takto vybavené laboratoři se studenti budou moci seznámit se síťovými technologiemi a infrastrukturou používanou telekomunikačními operátory a podnikovou klientelou a v budoucnu získané znalosti využít v rámci svých profesí.

Společnost HUAWEI zároveň využije špičkových odborníků katedry jako lektory pro své komerční školicí a certifikační programy. Školení je určeno pro zákazníky a obchodní partnery společnosti HUAWEI především z podnikové sféry. Do budoucna se počítá s rozšířením školicích programů také o certifikační kurzy pro HCDA (HUAWEI Certified Datacom Associate) a HCDP (HUAWEI Certified Datacom Professional), které jsou základem akademie HUAWEI (HUAWEI Academy).

Osobně mám z nastartování spolupráce velkou radost a věřím, že se bude jednat o dlouhodobou a oboustranně přínosnou spolupráci, která by se do budoucna mohla i dále rozšiřovat,“ uvádí Zbyněk Pardubský, zástupce generálního ředitele české pobočky HUAWEI. Boris Šimák, vedoucí katedry telekomunikační techniky FEL ČVUT v Praze dodává: „Jsem rovněž rád, že se nám podařilo jednání o spolupráci dovést k uzavření konkrétní dohody. Do budoucna vidím potenciál spolupráce zejména v oblasti technologií mobilních a optických přístupových sítí.

Autor článku