Den s prof. Halíkem na UHK

12.12.2011 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Ve středu 14. prosince 2011 budou mít členové akademické obce Univerzity Hradec Králové (UHK) i zájemci z řad veřejnosti hned několik příležitostí setkat se na Univerzitě Hradec Králové s mons. prof. PhDr. Tomášem Halíkem, Th.D., a poznat jej ve dvou jeho životních posláních: vedle role vysokoškolského profesora a přednášejícího vystoupí prof. Halík jako kněz, když bude ve večerních hodinách sloužit mši pro akademickou obec.

Prof. Halík zahájí návštěvu UHK v Centru pro studium jazyka, mysli a společnosti, které je součástí Katedry filozofie a společenských věd Filozofické fakulty UHK, a to přednáškou Náboženský a scientistní fundamentalismus. O mnohdy společných rysech přístupu, který k náboženství zaujímají ateismus scientismu a náboženský fundamentalismus, bude prof. Halík hovořit od 14.05 hodin v posluchárně B9 budovy Filozofické fakulty UHK na nám. Svobody 331 v Hradci Králové.

Večerní program prof. Halíka se pak uskuteční péčí Studentského klubu Salaš a Akademické duchovní služby. Nejprve bude v 19.30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí prof. Halík sloužit mši svatou pro akademickou obec. Po mši bude následovat přednáška na téma Církev a moderna. Tu přednese prof. Halík ve 20.30 hodin ve Velkém sále Nového Adalbertina.

Autor článku