Zahraniční kurzy angličtiny? Zlepšete svůj životopis a procestujte svět!

11.01.2012 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


Znalost angličtiny je v dnešní době nutností především kvůli stále se rozrůstající globalizaci. Navíc se angličtina hodí k přijetí na vysokou školu a zcela jistě vylepší váš životopis.

Angličtina je třetím nejrozšířenějším mateřským jazykem na světě a v mnoha zemích funguje jako dorozumívací řeč nebo úřední jazyk. Učit se anglicky je pro Čechy téměř nezbytné, jelikož je Česko malé a jen málokterý cizinec se učí česky. A znalost angličtiny je v dnešní době nutností především kvůli stále se rozrůstající globalizaci. Navíc se znalost angličtiny hodí k přijetí na vysokou školu a vylepší životopis, jelikož je často vyžadována zaměstnavatelem. Znalost tohoto jazyka je nutná kromě pracovnícho života i v životě soukromém, může se vám hodit například jako uživateli internetu nebo při cestování.

Studium v zahraničí je stále oblíbenější

V dnešní době existují nejrůznější způsoby, jak si angličtinu zdokonalit. Můžete pravidelně navštěvovat jazykové kurzy v jazykových školách, učit se jazyk soukromě nebo jen číst knížky a dívat se na filmy v angličtině. Stále oblíbenější je ale studium angličtiny v zahraničí, kdy vás učí rodilí mluvčí v jazykové škole a mimo výuku máte možnost použít jazyk i v praxi. Nabídka jazykových kurzů angličtiny je velká, vybrat si můžete z řady destinací i nejrůznějších druhů kurzů.

Nejpopulárnější jsou kurzy ve Velké Británii, Irsku nebo na Maltě

Většinou je jazyková škola v těchto destinacích opravdu kvalitní a jazykový pobyt ani nevyjde tak draho, jelikož můžete sehnat celkem levné letenky, nepotřebujete vízum a cesta se vyplatí už jen kvůli dvoutýdennímu kurzu. Ve Velké Británii a Irsku jsou jazykové školy téměř v každém větším městě. Zvažte proto především vaši finanční situaci, jelikož pobyt v Londýně bude samozřejmě dražší než pobyt někde na venkově. Dále také můžete vzít v úvahu, jakému přízvuku budete nejlépe rozumět a jakému byste chtěli přivyknout. Ve Skotsku, Walesu nebo v Irsku je totiž přízvuk úplně jiný, a někomu může připadat i méně zřetelný než v Anglii. Na Maltě budete ale nejspíš přízvuku rozumět ještě lépe, jelikož je zde angličtina z evropských anglofonních zemí asi nejsrozumitelnější. Navíc si zde budete moci užít teplé počasí, moře a relaxaci na pláži.

Studovat angličtinu je možné po celém světě

Ti, kterým je Evropa malá, se často vypraví do zemí jako USA nebo Kanada. Studium angličtiny je ale možné i v dalších exotických destinacích, jako jsou například Austrálie, Nový Zéland, Barbados, Filipíny nebo Indie. V tomto případě se vám prodraží především letenka a vízum, také se jistě vyplatí jet na delší dobu, čímž naroste i cena samotného jazykového kurzu. Na druhou stranu zde ale potkáte méně Čechů a poznáte země, do kterých se tak často nejezdí. Využít byste měli především odpoledních a víkendových výletů organizovaných jazykovými školami, jelikož vám usnadní poznat okolí vaší destinace. Pokud se už také vydáte tak daleko, zvažte možnost cestování v dané zemi po skončení kurzu. Nejen že zažijete spoustu dobrodružství, ale budete tak mít možnost se plně spolehnout na vaše nově nabyté a zdokonalené jazykové schopnosti.

Novinkou je dnes i program gap year, jelikož se tak můžete anglicky naučit na opravdu výborné úrovni. Jazykové pobyty gap year jsou nabízené i pro další jazyky, jelikož je ale angličtina nejpožadovanějším jazykem, na její zlepšení se vyplatí využít tento program. Je to vlastně takové doplňkové studium, které ale můžete spojit i s prací. Odjet sice musíte alespoň na tři měsíce, váš program si ale můžete upravit podle svých představ. Buď můžete zvolit jen samotný dlouhodobý jazykový kurz nebo jeden z dalších programů, kterými jsou stáž, placená práce, career training nebo dobrovolnictví a které také začnete jazykovým kurzem, abyste nejdřívě dosáhli určité jazykové úrovně. Programy gap year jsou nabízené například v Anglii, Austrálii nebo Irsku.

Jazykového kurzu v zahraničí opravdu nebudete litovat. Pokud se chcete dozvědět, jak přesně jazykový kurz vybrat, podívejte se na rádce při plánování jazykových pobytů nebo na předešlý článek o tom, jak si vybrat jazykový kurz: Jazykové kurzy v zahraničí vás posunou dál.

Autor článku

Tereza Kaplanová

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT