Fakulta humanitních studií si připomene 5. výročí založení

12.01.2012 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


V těchto dnech si připomíná Fakulta humanitních studií (FHS) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) páté výročí svého založení.

Ve středu 18. ledna proběhne od 10.00 hodin v prostorách auly UTB na Mostní ulici slavnostní shromáždění studentů a zaměstnanců fakulty, kterého se zúčastní také představitelé UTB, města a kraje a také hosté z dalších univerzit. V průběhu shromáždění předá děkanka FHS doc. Anežka Lengálová ocenění za mimořádné zásluhy o vznik a rozvoj fakulty. Součástí oslav bude i setkání absolventů FHS, které proběhne od 14.30 hodin na stejném místě. Absolventi fakulty se setkají se svými spolužáky a pedagogy, seznámí se s přítomností fakulty a jejími plány do budoucna a podělí se o své zkušenosti z praxe.

FHS byla založena k 1. lednu 2007 jako pátá fakulta UTB. Vznikla z Univerzitního institutu, který na univerzitě působil již od roku 2003. V současné době fakulta nabízí v šesti bakalářských a magisterských studijních programech čtrnáct oborů, z nichž jeden je vyučován v anglickém jazyce. Na fakultě studuje 3800 studentů, z toho 2100 ve Zlíně a 1700 v Brně. Mimo vlastních studijních oborů zajišťuje FHS kompletní výuku cizích jazyků pro všechny zlínské fakulty a na některých fakultách realizuje výuku vybraných pedagogických a zdravotnických předmětů.

Vedle úspěšných aktivit v pedagogické a tvůrčí oblasti je fakulta také provozovatelem Univerzitní mateřské školy Qočna a hlídacího koutku Koala. Zřizovatelem je UTB, která se tím zařadila mezi první vysoké školy v republice s vlastní školkou pro děti zaměstnanců a studentů.

Během slavnostního shromáždění si akademici připomenou také 11. výročí vzniku univerzity. UTB byla založena k 1. lednu 2001, a to na základech Fakulty technologické, která vznikla ve Zlíně v roce 1969, a Fakulty managementu a ekonomiky založené v roce 1995. V současné době tvoří univerzitu 6 fakult, na nichž studuje okolo 13 000 posluchačů.

Autor článku