Univerzita Padubice pořádá dny otevřených dveří

12.01.2012 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Ve čtvrtek 12. ledna bude zahájena na Univerzitě Pardubice série dnů otevřených dveří, které pořádají během měsíce ledna pro uchazeče o vysokoškolské studium fakulty univerzity.

Jako první mohou zájemci o vysokoškolské studium navštívit ve čtvrtek 12. ledna hned dvě fakulty - Dopravní fakultu Jana Pernera a Fakultu zdravotnických studií. Po nich pak následují v dalších dnech ledna dny otevřených dveří na dalších pěti fakultách univerzity.

Fakulty Univerzity Pardubice nabízejí uchazečům širokou škálu studijních oborů řady disciplín v bakalářském, magisterském a doktorském stupni studia – celkem v 67 studijních programech se 127 obory. Vloni přišlo na univerzitu doposud nejvíce přihlášek – téměř 13 tisíc (12 932).

Do 55 oborů bakalářského studia (v 27 studijních programech) budou fakulty přijímat na 4 tisíce uchazečů/ středoškoláků, kteří budou mít v rámci studia možnost strávit i jeden nebo dva semestry na některé ze 160 partnerských vysokých škol v zahraničí.

Během dnů otevřených dveří budou mít možnost zájemci o studium na vysoké škole v Pardubicích získat podrobné informace o studijní nabídce a přijímacím řízení pro akademický rok 2012/2013, o studijním zázemí a dalších podmínkách vysokoškolského studia a života na pardubické univerzitě, ale i o možnostech uplatnění po absolvování studia. Součástí programu dnů otevřených dveří jsou i PROHLÍDKY zajímavých laboratoří a učeben fakult, moderního areálu univerzitního kampusu, v němž se nachází také univerzitní knihovna, vysokoškolské koleje i menza, tělovýchovný areál a další komfortní zázemí pro studium a volný čas vysokoškoláků.

Univerzita Pardubice - Fakulta den otevřených dveří přípravný kurz podání přihlášek k bakalářskému studiu do
Dopravní fakulta Jana Pernera čtvrtek 12. ledna
(10:00 univerzitní aula)
z matematiky a fyziky (pro přijaté uchazeče) 15. března
Fakulta zdravotnických studií čtvrtek 12. ledna
(15:30 areál fakulty v Průmyslové ulici 395)

29. února
Fakulta ekonomicko-správní pondělí 16. ledna
(10:00 a 13:00 univerzitní aula)
z matematiky 28. února
Fakulta chemicko-technologická úterý 17. ledna
(10:00 areál fakulty v univerzitním kampusu)

31. března
Fakulta filozofická čtvrtek 19. ledna
(9:00, 11:00 a 13:00 univerzitní aula – dle příslušných oborů)
z angličtiny, němčiny, humanitních studií, filozofie a sociální antropologie 29. února
Fakulta elektrotechniky a informatiky pátek 20. ledna
(10:00 nová budova fakulty na nám. Čs. legií 565)

31. března
Fakulta restaurování pátek 20. ledna (10:00 budova fakulty v Jiráskově ulici 3 v Litomyšli)
18. května

Některé fakulty nabízejí v prvních měsících roku 2012 PŘÍPRAVNÉ KURZY, které by měly zájemcům o studium pomoci s přípravou na přijímací zkoušky, pokud se pro přijímání uchazečů na dané fakultě konají, případně jim pomohou lépe zvládnout některé předměty v prvních měsících vlastního vysokoškolského studia.

Všichni zájemci jsou na dny otevřených dveří fakult Univerzity Pardubice srdečně zváni.

DRUHÝ ROČNÍK SLUŽBY ELEKTRONICKÉHO INFOSERVISU pro uchazeče o studium

Zájemci o studium na Univerzitě Pardubice mohou využít druhým rokem informační službu univerzity a v pohodlí domova i na cestách dostanou všechny potřebné informace k přijímacímu řízení a ke studiu na univerzitě přímo do své e-mailové schránky. V loňském roce tuto službu využilo téměř 1 500 uchazečů o studium.

Jediné, co potřebují zájemci udělat, je: zaregistrovat se pro odběr zpráv na webové stránce univerzity. Elektronická informační služba jim pak potřebné informace a zajímavosti pro vstup na vysokou školu pošle. Službu zasílání informací zaregistrovaným zájemcům poskytuje univerzita zdarma.

Výhodou registrace je přednostní získání aktuálních informací k přijímacímu řízení, možnost dozvědět se informace z jedné i více fakult, získat ukázky přijímacích testů z minulých let a rady a tipy např. jak správně vyplnit přihlášku ke studiu. V neposlední řadě též informace o univerzitním kampusu, stravování v menze, bydlení na kolejích i volnočasových aktivitách pardubických vysokoškoláků.

Navíc! - Každý 100. zaregistrovaný zájemce dostane od univerzity dárek.

Registraci mohou zájemci o novou informační službu provést také s využitím nejmodernějších technologií přímo ze svého mobilu přes tzv. QR kód. Vyfotografováním speciálního obrazce tvořeného černobílými čtvercovými bloky dojde k přenosu dat a propojení přímo na webovou stránku Univerzity Pardubice, kde zájemci provedou registraci k odběru aktuálních zpráv a informací k přijímacímu řízení.

Další informace naleznou uchazeči o vysokoškolské studium na webových stránkách univerzity http://www.uni-pardubice.cz a jednotivých fakult, v řadě tištěných materiálů, podrobnější dotazy zodpoví pracovníci jednotlivých studijních oddělení a poradenských center fakult, a to nejen na vyhlášených dnech otevřených dveří.

Na Univerzitě Pardubice studuje v letošním akademickém roce 2011/2012 téměř 11 tisíc vysokoškoláků.


webové stránky Univerzity Pardubice http://www.uni-pardubice.cz – rubrika pro uchazeče o studium

studijní oddělení jednotlivých fakult – přes tel. ústřednu 466 036 111 – je možné volat též zdarma přes www.zlatestranky.cz a profil Univerzity Pardubice

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT