Vědeckotechnický park UP vyhlašuje třetí ročník Podnikavé hlavy

12.01.2012 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Vědeckotechnický park Univerzity Palackého vyhlašuje další ročník veřejné soutěže o nejlepší nerealizovaný podnikatelský záměr Podnikavá hlava. Stejně jako v loňském roce čeká na vítěze 50.000 korun, pronájem kanceláře pro rozjezd podnikání na rok zdarma a další věcné ceny. V loňském roce se přitom v souboji idejí utkalo přes čtyři desítky soutěžících.

I v tomto roce se do soutěže mohou přihlásit se svým podnikatelským nápadem všichni bez jakéhokoli omezení. Podmínkou je pouze to, aby jejich záměr nebyl doposud realizovaný. Stejně jako v předchozím roce se mohou soutěže zúčastnit i studenti středních škol, kteří však musí mít v týmu alespoň jednoho garanta projektu staršího osmnácti let,“ upřesňuje pravidla soutěže Jiří Herinek, ředitel VTP UP. Právě pro středoškoláky je připravena zvláštní kategorie Nejlepší středoškolák. Ženy a dívky se mohou zase utkat v kategorii Podnikatel v sukních. V ní budou soutěžit projekty vypracované ženami nebo na ženy zaměřené. Sponzorem této kategorie, tak jako v minulých ročnících je Olomoucký kraj, který podporuje rovné příležitosti pro ženy a muže.

Na desítku finalistů Podnikavé hlavy čekají nejen věcné ceny a pronájmy kanceláří zdarma, ale také finanční odměny. „Absolutního vítěze vybere odborná porota v rámci veřejného finále, které proběhne 17. května. Nejlepší návrh přitom bude opět odměněn padesáti tisíci korunami,“ doplňuje Silvie Polánková, projektová manažerka soutěže. Vítězkou druhého ročníku soutěže Podnikavá hlava se stala třiadvacetiletá Anna Chytilová, studentka Univerzity T. Bati ve Zlíně s projektem KlerAnč. Ten si kladl za cíl nabízet komplexní služby v oblasti reklamy a marketingu, přičemž při práci na kampaních chtěl tým dívek pod vedením Anny Chytilové využívat databázi studentských reklamních myšlenek, které by za určitých podmínek nabízely k odkoupení firmám a velkým agenturám.

Do loňského ročníku Podnikavé hlavy se přihlásilo 57 soutěžících a 41 odevzdalo podnikatelský záměr, což bylo o dvacet více než v prvním ročníku. Organizátoři proto přepokládají v letošním roce ještě vyšší zájem o účast v soutěži. Letošní ročník bude vyhlášen 12. ledna.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT