Informační workshop „Robot Companion for Citizens“

13.01.2012 | , ČVUT
STUDENT


Katedra kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) a Technologické centrum Akademie věd ČR pořádají informační workshop "Robot Companions for Citizens", který se koná v pondělí 16. ledna 2012 od 12.00 hodin na Karlově náměstí 13, Praha 2. Workshop navazuje na ICT iniciativu „FET Flagship initiative“, vyhlášenou v květnu 2011 Evropskou komisí.

V pondělí 16. ledna proběhne na katedře kybernetiky ČVUT informační workshop „Robot Companions for Citizens“ v návaznosti na ICT iniciativu „FET Flagship initiative“, která byla vyhlášena v květnu 2011 Evropskou komisí. Jedním ze šesti financovaných přípravných projektů je projekt "Robot Companions for Citizens", jehož cílem je rozvoj robotiky pro její synergii s uživatelem a každodenní aplikace tak, aby se roboty staly součástí běžného života a zvýšily dostupnost a udržitelnost blahobytu (viz přiložený programový manifest). Účast mj. přislíbili vedoucí výzkumní pracovníci z více než patnácti významných tuzemských i evropských robotických laboratoří.

V rámci přípravného projektu "Robot Companion for Citizens" jsou v jednotlivých členských zemích identifikováni potenciální zájemci o participaci na budoucích aktivitách, což probíhá formou workshopů organizovaných v jednotlivých zemích, a to včetně ČR. Cílem výše anoncovaného setkání je zjistit potenciální zájem českých subjektů o účast na aktivitách iniciativy, zmapovat existující pracoviště a jejich připravenost pro mezinárodní spolupráci. V centru pozornosti jsou aktivity vztažené k robotickým technologiím nejen v oblasti základního robotického výzkumu, ale i s přesahem do oblastí, jakými jsou např. materiálové inženýrství, rychlé prototypování  nových řešení, speciální, netradiční a futuristické aplikace, ap.). Klíčovým cílem je též zvážení možnosti zřízení mezinárodního výzkumného centra evropského významu v ČR v rámci robotických aktivit.      

 

Účast na workshopu je zdarma; prosíme, registrujte se online na adrese  http://geform.tc.cz/robocomcz/.

Jednacím jazykem je angličtina. Více informací o přípravném projektu naleznete na adrese: http://www.robotcompanions.eu

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT