Fakulta stavební ČVUT v Praze zve na den otevřených dveří, návštěvníky láká na napínavou podívanou

26.01.2012 | , ČVUT
STUDENT


Fakulta stavební ČVUT v Praze pořádá v pátek 27. ledna 2012 den otevřených dveří. U této příležitosti bude otevřena vernisáž fotografií a proběhne studentská modelářská soutěž.

Dveře fakulty budou otevřeny od půl desáté. Návštěvníci mohou navštívit prezentace informací o studiu a o jednotlivých studijních oborech, oborové stánky, ale také některá vědecká pracoviště fakulty.

„Chtěli bychom studentům představit špičkové zázemí naší fakulty, jakým je například architektonický výtvarný prostor Ateliér D, který posbíral hned několik zahraničních prestižních cen. Pro studenty bude jistě zajímavá možnost pohovořit s našimi mezinárodně uznávanými experty, kteří na naší fakultě pedagogicky působí,“ uvedla děkanka fakulty profesorka Alena Kohoutková.

V rámci doprovodného programu se uskuteční slavnostní předání cen vítězům fotografické soutěže Tvýma Očima 2011 za přítomnosti významné fotografky Ivany Matějkové a zástupců sponzorů. Studenti zasílali snímky na témata „Variace na barokní téma“ a „Dřevo - živý materiál.“ Po předání bude otevřena výstava vybraných snímků.

Během odpoledne bude centrem dění v atriu fakulty napínavá soutěž Hala roku JUNIOR 2012. Týmy studentů měly za úkol sestavit ze zadaných materiálů modely halových konstrukcí. Ty budou podrobeny zátěžovým zkouškám. Hala roku JUNIOR bude divácky velmi atraktivní podívanou.

Fakulta stavební ČVUT v Praze je jednou z největších fakult na nejstarší české technické univerzitě s více než třísetletou tradicí. V loňském roce se škola umístila v prestižním žebříčku THES-QS World University Rankings TOP 200 v oblasti konstrukčních a technických věd, a to jako jediná univerzita z regionu východní Evropy. Kromě stavebního inženýrství nabízí fakulta studium architektury a stavitelství nebo geodézie, kartografie a geoinformatiky.

Program dne najdete na http://www.fsv.cvut.cz/dod/dod12/dod2701.php

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT