UJEP s Karlovou Univerzitou připravují český unikát

06.02.2012 | , UJEP
STUDENT


Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Centrum pro otázky životního prostředí Karlovy Univerzity v Praze připravují mezinárodní seminář k ustavení prvního Regionálního centra expertízy ke vzdělávání pro udržitelný rozvoj v České republice a současně prvního takového centra v post-socialistických zemích kromě Ruska.

Seminář, který proběhne ve dnech 9.-10. 2. 2012 na rektorátu UJEP v Hoření 13, je připravován v rámci projektu MOSUR (Mezioborová síť udržitelného rozvoje). Jeho hostitelem je Fakulta životního prostředí UJEP + další univerzity zapojené do sítě spolupráce.

K účasti na semináři byli přizváni představitelé světových Regionálních center expertízy, kteří představí koncept této regionální spolupráce, způsoby, jak je v praxi organizována, i její dosavadní výsledky. Mezi pozvanými řečníky figurují např. prof. Arjen Wals z Wageningen University, Dr. Maik Adomssent z Leuphana University of Luneburg, Dr. Clemens Mader z University of Graz, Jos Eussen z RCE Rhine-Meuse and Dr. Zinaida Fadeeva z United Nations University Institute of Advanced Studies.

Zveme všechny potenciální zájemce o informace o RCE z teoretického i praktického pohledu, a také ty, kteří by se chtěli zapojit do spolupráce tohoto typu. Jazykem semináře bude angličtina.

Podrobnosti viz předběžný program semináře na webu COŽP UK:
http://mosur.czp.cuni.cz/index.php/cz/udalosti/seminare/53-mezinarodni-seminar-k-ustaveni-rce-regionalniho-centra-expertizy

Registrace na: https://www.czp.cuni.cz/dotaz/index.php?sid=29478?=cz

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT