Univerzita ocenila 36 úspěšných řešitelů soutěže pro uchazeče o studium

07.02.2012 | , Masarykova univerzita
STUDENT


Výsledky netradiční soutěže pro uchazeče o studium dnes vyhlásila Masarykova univerzita (MU). Za hledání zajímavých míst v Brně a na univerzitě pomocí GPS souřadnic a za zodpovídání kvízových otázek na internetu si věcné ceny odnese 36 hráčů.

Přestože výherci jsou již známi, hru nazvanou Muniquest je možné hrát dál na www.muniquest.cz. Nekončí zatím ani podávání přihlášek do bakalářských a magisterských oborů pro akademický rok 2012/2013. Uchazeči se mohou hlásit elektronicky až do 29. února 2012 na is.muni.cz/prihlaska.

Do soutěže Muniquest se od loňského listopadu zapojilo téměř 1200 hráčů, kteří plnili vědomostní úkoly spojené nejen s Masarykovou univerzitou, ale i s městem Brnem. Měli např. najít astronomickou obsertovař nebo prozkoumat místa, kde byl vězněn loupežník Babinský. Téměř tři čtvrtiny ze soutěžících tvořili středoškoláci. Hru podpořila i řada osobností, například tenista Tomáš Berdych nebo hudební skupina Čokovoko.

Ceny pro vítěze se rozdělovaly ve třech kategoriích podle počtu získaných bodů. Jako odměnu si úspěšní hráči odnesli poukazy na kulturní akce, sportovní vybavení nebo třeba krokoměr a tablet. Speciální cenu – elektronickou navigaci – dostal hráč, který splnil nejvíce úkolů přímo v terénu.

Masarykova univerzita patří tradičně mezi nejžádanější vysoké školy v České republice. Na devíti fakultách MU si mohou uchazeči vybrat ze 1400 oborů. V roce 2011 podali uchazeči o studium v bakalářských a magisterských studijních programech více než 63 tisíc přihlášek. Ke studiu v těchto programech bylo přijato 20 tisíc studentů.

Na univerzitě nyní studuje téměř 45 tisíc studentů, což je zhruba stejně jako v minulém akademickém roce. Z celkového počtu studentů tvoří téměř 15 procent cizinci, z nichž nejpočetnější skupinou jsou Slováci, kterých na univerzitě studuje přes pět tisíc.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT