Filozofická fakulta UHK připravila zážitkové workshopy pro středoškoláky

08.02.2012 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové (FF UHK) nabídne středoškolákům příležitost k zážitkovému poznání svých studijních oborů. Chce tak nad rámec obvyklých Dní otevřených dveří dát každému zájemci příležitost zkusit si na jeden den intenzívní život a práci vysokoškoláka.

Zážitek z poutavého semináře by měl studentovi napomoci dobře se rozhodnout pro studium správného oboru a současně přitáhnout pozornost středoškoláků k odborné práci.

Za tímto účelem pořádá FF UHK 9. února 2012 akci „Přijď na Filozofickou fakultu a poznej svou vejšku!“, na niž se přihlásilo již více než sto studentů středních škol. Jejich pracovní program sestává z účasti na workshopech z filozofie, sociologie, politologie, historie a archivnictví.

Největší zájem zaznamenal obor filozofie a společenské vědy, v jehož workshopu se studenti budou zabývat logickými rošádami a dokonce se seznámí s lidožravci. Sociologové spojili své síly s odborníky z Českého statistického úřadu a studentům představí kouzlo výkladu statistických údajů, z nichž lze získat poučné informace o podobě a proměnách společnosti. Velmi poutavá témata představí také politologové, jejichž program nese název „Jak hlasují čeští poslanci aneb padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina“ a „Udělej si sám…aneb výsledky voleb dle vlastního přání“. Studenti budou také procházet křížem krážem Afrikou a Latinskou Amerikou, na jejichž poznání se FF UHK také specializuje. Uložit si fotografie a dokumenty nejen z těchto dalekých cest umožní workshop oboru Archivnictví. Jeho účastníci se přesvědčí o tom, že práce archiváře má přímo detektivní charakter. A historici představí velikána českých dějin Karla IV. jako dědice trůnu a manžela.

Bonusem pro všechny účastníky workshopů je také příležitost vyzkoušet si nanečisto přijímací zkoušky. Akce se koná 9. února 2012 od 13 do 16:30 hodin v budově Filozofické fakulty UHK (nám. Svobody 331, Hradec Králové).

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT