UK pořádá virtuální Informační týden

13.02.2012 | , Univerzita Karlova
STUDENT


V týdnu od 13. do 17. února 2012 pořádá Univerzita Karlova virtuální Informační týden, jehož záměrem je usnadnit domácím i zahraničním zájemcům o studium orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení. Univerzita pro ně připravila internetový informační rozcestník na adrese: www.infotyden.cuni.cz.

Novinkou je informace o nové službě pro studenty prvních ročníků založená na principu ‚studenti studentům‘, která usnadní novým studentům adaptaci v novém prostředí,“ říká rektor Univerzity Karlovy prof. Václav Hampl. V nabídce webu lze dále nalézt širokou paletu studijních programů a oborů, informace o přípravných kurzech a přijímacích zkouškách. Součástí přehledu jsou i odkazy na modelové otázky, testy, doporučenou literaturu, elektronické přihlášky a mnoho dalšího. Virtuální Informační týden UK navazuje na další prezentační akce univerzity.

Na UK studuje ve více než 300 akreditovaných studijních programech s 566 studijními obory téměř 54 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují. V bakalářských studijních programech studuje přes 21 000 studentů, v magisterských téměř 25 000 studentů a v doktorských 8 000 studentů. Více než 7 000 studentů jsou cizinci. Univerzitu ročně absolvuje přes 8 500 studentů, kteří tradičně patří ke skupině obyvatel ČR s nejnižší nezaměstnaností.

Více informací o akci naleznete na stránkách: www.infotyden.cuni.cz

Autor článku