Kam pro nejlevnější učebnice?

20.02.2012 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


V minulém článku jste se seznámili s rychločtením a jesltiže vás zaujaly některé prameny, měli byste určitě zájem sehnat knížku levněji, ideálně nejlevněji, ale ne na úrok kvality, je to tak? Jestliže ano, začtěte se do následujících řádků. Zjistíte, že je to velmi jednoduché a efektivní mít svou vytouženou učebnici výhodně a pohodlně!

Na začátku je...

...vyhledávač! Stal se již standardní pomůckou každého zkušenějšího uživatele internetu. Obecný vyhledávač typu Google nebo Seznam vás nasměruje na podrobnější vyhledávač zaměřující se na výhodné slevy a akce typu Heureka, Zboží, Nejlepsiceny.cz a další. Tito pomocníci jsou vysoce užiteční, mají sice své „tajné“ mouchy, ale podstatné je, že zpravidla vás k vytoužené výhodné akci opravdu dovedou. Dále už je vše na vás a na vaší akceschopnosti, schopnosti věci promyslet hlouběji a tím pádem najít případně ještě výhodnější akci, kterou nemusí být schopen vyhledat určitý typ vyhledávače.

Zkušenosti

Za doporučení stojí několik internetových obchodů s knihami a učebnicemi.
Nejen rychlostí, pohodlností, a uživatelskou přívětivostí překypuje sever levneucebnice.cz, kde lze sehnat vybrané učebnice o mnoho procent levněji! Pro příklad si můžeme uvést knížku GRUBER, D. Rychločtení, rychlostudium, info managment, kterou můžete mít zhruba o 20 % výhodněji. Nevýhoda obchodu – nemožnost platit kartou a lokalita (Jižní Město, koleje Vltava). Za zmínku určitě stojí webové stránky dobre-knihy.cz a to proto, že nabízejí tituly, které jinde nejsou k sehnání, také mají výhodné knižní akce a navíc k tomu odběrní místo v Praze Holešovicích nedaleko metra, ale ani zde nemůžete platit kartou. Pro příklad - GRUBER, D. Rychločtení, rychlostudium, info management vyjde přes 300 Kč a to není zas takové terno. Také megaknihy.cz nejsou k zahození, co se levných učebnice týče, ale například knihu GRUBER, D. Rychločtení, rychlostudium, info management nabízejí nejlevněji, nicméně se nevyplatí nakupovat titul zde a další mínus je lokalita (odříznutá část Braníka) a poplatek za odběr 19 Kč!

A co na knihu GRUBER, D. Rychločtení, rychlostudium, info management říká obecnější Heureka? Že nejlevněji knihu seženete právě na megaknihách. Ale ty poplatky... Takže počítat, počítat a počítat! Porovnejme si ještě tlustou odbornou bichli, jejíž cena se pohybuje přes 2000 Kč, jak si stojí se svou výhodností.

Bazary knih

Další možnost koupě výhodnějších titulů je v antikvariátu, v bazaru, ale je poněkud nejistá a závisející na štěstí. Zkuste jej na následujících stránkách:

  • burzaucebnic.net
  • ucebnice-studium.hyperinzerce.cz
  • bazarucebnic.cz
  • i-bazar.cz › Knihy, učebnice › Učebnice
  • cs-cz.facebook.com/pages/Bazar-učebnic
  • knihy-dvd.cz/bazar_knihy_a_ucebnic

E-knihy

Některé publikace se vyskytují již také v elektronické podobě. Žhavou novinku vypustil Apple, který se zaměřil za přeměnu učebnic v e-knihy. Elektronické učebnice jsou pro iPad a obsahují aplikaci pro tvorbu interaktivních elektronických knih, kterou nabízí zdarma!

Portál fragment.cz nabízí e-učebnice se zaměřením na střední školy, například zde naleznete čítanky k literatuře, čtenářský deník, maturitní otázky či cizí jazyky. Cena je o poznání nižší a to stojí za využití...

Pár e-učebnic zkuste pohledat na serveru knihy-dvd.cz/elektronicke_knihy_ke_stazeni_zdarma – zde je rozcestník s nabídkou odkazů na e-knihy, které právě možná hledáte. Zajímavě se jeví portál ereading.cz/expert – zde naleznete nabídku e-knih s odbornou zaměřeností!

Taktika

Doporučuji si knihu nejprve osahat v knihovně či zapůjčit čtečku e-knih a následně se rozhodnout, zda ji opravdu chci mít doma. Hledat a hledat, kdo hledá, najde zajímavé odkazy na knihy, které může mít za opravdu minimální zlomek ceny, ne-li zdarma.

Nebudu zde radit a podporovat stahování ze sdílecích serverů a vůbec je jmenovat, nicméně tato metoda existuje a mnozí o tom ví své.

Autor článku

Markéta Zajíčková  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT