Erasmus Week a Workshop na Vysoké škole obchodní v Praze

23.02.2012 | , Vysoká škola obchodní
STUDENT


Letos uplyne 25 let od doby, kdy byl zahájen výměnný univerzitní program Erasmus, který umožňuje vysokoškolským studentům absolvovat část studia na zahraničních vysokých školách. Erasmus podporuje mobilitu v oblasti vysokoškolského vzdělávání a dává možnost získat stáže i práci v zahraničních firmách.

Na Vysoké škole obchodní v Praze, která uskutečňuje vzdělávání v oblasti cestovního ruchu a letecké dopravy, patří styky se zahraničními univerzitami mezi významné aktivity. Také  členství  a expertní činnost  VŠO v mnoha významných mezinárodních institucích  v oblasti cestovního ruchu zvyšuje prestiž a kvalitu  vysoké školy.

Zájem studentů Vysoké školy obchodní o studijní  pobyty v  zahraničí  stále roste, neboť  škola  plně uznává  jejich studium na partnerských univerzitách  zaměřených na cestovní ruch. Studenti si mohou vybrat pobyt  na  univerzitách v  Belgii, Lotyšsku, Německu, Portugalsku, Polsku, Rakousku, Turecku, Španělsku, Slovensku a Velké Británii. Výměnné pobyty přispívají nejen ke zvýšení kvality studia po stránce jazykové i odborné, ale také k hlubšímu poznání jiných kultur.

U příležitosti 25. Výročí vzniku Erasmu pozvala VŠO od 27. února do 2. března pedagogy z  partnerských univerzit  do Prahy. V programu jsou odborné přednášky  a semináře pro studenty managementu cestovního ruchu  a letecké dopravy o úloze  cestovního ruchu, strategiích  a dalších aspektech v této oblasti. Přednášet budou např. Dr. Nigel Morpeth z Metropolitan University Leeds  ve Velké Británii, který je autorem řady odborných statí  v oblasti udržitelného rozvoje turismu, komunit, kulturních událostí a speciální zájmové  turistiky, dále profesor Stefan Küblböck z německé univerzity Ostafalia University of Applied Science, který získal významné ocenění za svoji vědeckou práci, a další renomovaní pedagogové.

Součástí  oslav na Vysoké škole obchodní je také mezinárodní workshop na téma Tourism in Global World. Jeho účastníci, pedagogové z partnerských univerzit v Albánii, Lotyšsku, Německu, Portugalsku, Slovensku, Španělsku a Velké Británii, budou přednášet v anglickém  jazyce na téma strategického marketingu, udržitelného rozvoje, motivace a nákupního rozhodování účastníků cestovního ruchu, ochrany práv zákazníků v letectví, evropské politiky cestovního ruchu, evropské strategie 2020 apod. Příspěvky z workshopu budou publikovány ve speciálním čísle Journal of Tourism and Services na www.vso.cz.

Autor článku