UTB zahajuje výstavbu Laboratorního centra Fakulty technologické

02.03.2012 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


Dlouho očekávaná stavba Laboratorního centra Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) byla zahájena.

První březnový den zástupci dodavatelské firmy, kterou se na základě výsledků veřejné soutěže stala společnost PSG - International a. s. z Otrokovic, převzali staveniště. Dokončené dílo bude předáno do konce listopadu roku 2013“, uvedl kvestor UTB RNDr. Alexander Černý.

Laboratorní centrum nabídne kvalitně vybavené prostory pro výuku v navazujících magisterských a v doktorských studijních programech i pro výzkumnou a vývojovou činnost na Fakultě technologické,“ představil projekt rektor UTB prof. Petr Sáha. V moderní budově v sousedství stávajícího objektu Fakulty technologické budou umístěny zejména výukové a speciální laboratoře vybavené moderní přístrojovou technikou. Půjde například o ICP-MS zařízení sloužící pro kvalitativní i kvantitativní analýzu prvků včetně izotopové analýzy, dále maloúhlový rozptyl rentgenových paprsků, vysokoúčinnou kapalinovou chromatografii, fluorescenční mikroskop a řadu dalších. Celková hodnota speciálního přístrojového vybavení bude činit 25,5 milionů Kč. Kromě laboratoří budou v budově i 3 velké posluchárny, 3 malé posluchárny a 9 seminárních místností.

UTB získala na projekt 527 milionů Kč, z toho 448 milionů Kč činí příspěvek Evropské unie v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Autor článku