Čtyři fakulty UTB ještě přijímají přihlášky ke studiu

06.03.2012 | , Univerzita Tomáše Bati
STUDENT


I v současné době je možné se hlásit ke studiu na vysoké škole. Čtyři z fakult Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) přijímají i v následujících dnech přihlášky ke studiu v atraktivních oborech.

Fakulta technologická přijímá přihlášky k bakalářskému studiu do 11. března. „Uchazeči se mohou hlásit do třech studijních programů – Chemie a technologie materiálů, Chemie a technologie potravin a Procesní inženýrství. V rámci těchto programů nabízíme řadu oborů, například Polymerní materiály a technologie, a to včetně specializace na medicínské a farmaceutické materiály, dále Technologie a řízení v gastronomii včetně specializace na vinařskou technologii a someliérství, Inženýrství ochrany životního prostředí a další,“ uvádí prorektorka pro pedagogickou činnost doc. Zdenka Prokopová.

Do 15. března je možné podávat přihlášky k bakalářskému studiu na Fakultě managementu a ekonomiky, a to do studijních programů Ekonomika a management, Hospodářská politika a správa a Systémové řízení a informatika. „V těchto programech je možné se hlásit do studijních oborů Management a ekonomika se specializací na podniky nebo na veřejnou správu a regionální rozvoj, a dále do oborů Účetnictví a daně a Řízení výroby a kvality,“ řekla doc. Prokopová. 16. března pak je termín pro podání přihlášek do dvou oborů, které Fakulta managementu a ekonomiky uskutečňuje ve spolupráci s Vyšší odbornou školou ekonomickou ve Zlíně. Jedná se o obory Marketing a Finanční řízení podniku.

Hlásit se lze také na Fakultu humanitních studií. „Do 31. května přijímáme přihlášky do oboru Anglický jazyk pro manažerskou praxi a do 31. srpna do oboru Učitelství odborných předmětů pro střední školy v kombinované formě. Tento obor je ale určen pouze pro uchazeče s již ukončeným magisterským vzděláním v technických, ekonomických, informatických a dalších příbuzných oborech,“ uzavírá doc. Prokopová.

Také Fakulta logistiky a krizového řízení v Uherském Hradišti přijímá do 30. dubna přihlášky do studijního programu Procesní inženýrství s oborem Ovládání rizik a do studijního programu Ochrana obyvatelstva se stejnojmenným studijním oborem.

V současné době je na šesti fakultách UTB akreditováno v bakalářském, navazujícím magisterském a doktorském studiu celkem 169 oborů v 95 studijních programech (v součtu prezenční i kombinované formy).

Autor článku