Univerzita Karlova připravila projekt Absolvent

29.03.2012 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Odborné znalosti, vybrané dovednosti a dostatek informací o prostředí trhu práce jsou potřebné pro úspěšné nastartování profesní kariéry. Univerzita Karlova připravila pro své budoucí absolventy vzdělávací projekt plný množství přednášek, seminářů a kurzů, které se touto problematikou zabývají. Již tradiční akce, kterou Univerzita Karlova každoročně připravuje, se ne náhodnou jmenuje Absolvent.

První přednáška projektu Absolvent proběhne již v pondělí 2. dubna 2011. Účastnici se mohou během cyklu přednášek a kurzů dozvědět o tématech, jakými jsou například: příprava na přijímací pohovor, platná právní úprava pracovně-právních vztahů, projektové a procesní řízení, týmová spolupráce, možnosti práce v zahraničí či koučování a sebekoučování. Pro budoucí absolventy je připravena celá řada kurzů, ve kterých si mohou zdokonalit například své umění vyjednávat, prezentační dovednosti, kreativní myšlení či sociální kreativitu.

Každý nový ročník reaguje na hodnocení ročníků minulých, které provedli jejich účastníci. Je výběrem těch nejzajímavějších témat, která byla studenty doporučena k detailnějšímu zpracování a je doplněn o témata zcela nová. Jako trvalý zdroj informací slouží Portál Absolvent, kde jsou soustředěny informace a další užitečné odkazy. Projekt Absolvent startuje 2. dubna a končí 26. dubna. Akce jsou určeny pro všechny studenty Univerzity Karlovy a vstup na ně je zdarma.

Portál Absolvent naleznete zde: http://ipc1.cuni.cz/absolvent/index.htm

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT