O rozdílech mezi muži a ženami v dubnovém Science Café

16.04.2012 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Zájemci o nejnovější poznatky ze světa přírodních věd se mohou i v dubnu těšit na přednášku z cyklu neformálních debat Science Café, na jehož organizaci se podílí Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové.

Hlavním tématem dubnové vědecké kavárny budou rozdíly mezi muži a ženami z pohledu endokrinologie a neurofyziologie. O tom, jak hormony a rozdílná stavba a naprogramování mozku způsobují odlišnost pohledu na svět obou pohlaví, bude hovořit prof. RNDr. František Vyskočil, DrSc., přední český neurofyziolog a kromě jiného také nadšený houslista, který působí na Fyziologickém ústavu Akademie věd České republiky a na Katedře fyziologie živočichů a člověka Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. O všestranném nadání dubnového hosta Science Café se ostatně budou moci návštěvníci setkání přesvědčit sami: prof. Vyskočil proloží svůj výklad hudebními intermezzy – hrou na housle.

Renesančně vědecky-hudebně laděné Science Café na téma „Ženy a muži pohledem neurofyziologa“ proběhne v úterý 17. dubna 2012 v 19 hodin v Kavárně U Knihomola na Velkém náměstí v Hradci Králové.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT