Běh o pohár rektora UK se blíží

16.04.2012 | , Univerzita Karlova
STUDENT


Užijte si pocit ze zdolání maratónského závodu. Sestavte štafetu a postavte se na start Univerzitního maratonu. Po úspěšném loňském ročníku se hlavním patronem běžeckého závodu stala opět Univerzita Karlova. Tento ročník je významný i tím, že společně oslavíme 25. výročí studentského programu Erasmus. Závod, který získal podtitul Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy, se uskuteční 13. května v rámci velkého maratonského víkendu v Praze.

Přihlásit se mohou všichni studenti českých i zahraničních vysokých škol v rozmezí 18 – 26let, kteří sestaví tým 4 lidí. Závodit mohou týmy studentů, studentek, ale i smíšená družstva. Z jedné univerzity nebo fakulty se může přihlásit neomezené množství týmů. Závodníci poběží trasu dlouhou 3 × 10 km + 1 × 12,195 km. Na startu nebudou jen tuzemské štafety, ale i studenti ze zahraničí. Letos se přihlásila například štafeta z University of Oxford. Na účastníky čeká pozvánka na slavnostní galavečer v hotelu Histon. Zde převezme vítězná štafeta pohár z rukou rektora Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václava Hampla, DrSc.

Běh o pohár rektora UK se poprvé uskutečnil loni, 8. května 2011. Štafetový závod vysokoškolských studentů vyhrála štafeta studentů z Maďarska, kteří si říkali Naughty Holiday of Szeged, na druhém místě skončila štafeta ČVUT a třetí místo obsadil tým z FTVS UK, Srdcaři.

Pokud o své účasti uvažujete nebo jste se již dokonce přihlásili, můžete také využít rad PhDr. Aleše Kaplana, Ph. D., trenéra atletiky z Katedry atletiky FTVS UK. Na stránkách internetové časopisu Univerzity Karlovy i-Forum pro vás připravil program tréninku.

Informace o běhu a registraci naleznete zde:
http://www.praguemarathon.com/2012/volkswagen-maratonsky-vikend/univerzitni-maraton/o-zavode

Začínáme se připravovat na Univerzitní maratón:
http://iforum.cuni.cz/IFORUM-12712.html

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT