Spolek absolventů MU vypsal Granty TGM na podporu občanské společnosti

03.05.2012 | , Masarykova univerzita
STUDENT


Spolek absolventů a přátel Masarykovy univerzity vyhlásil první ročník Grantů TGM na podporu studentských projektů, které mají sloužit pro rozvoj občanské společnosti v České republice i ve světě. Na studentské aktivity chce spolek rozdělit nejméně 40 tisíc korun, které již pro tento účel nashromáždil od více než 200 absolventů. Žádosti o finanční podporu bude spolek přijímat až do 30. září 2012.

Poprvé v historii českého vysokého školství budou zkušenosti, kontakty a soukromé finanční prostředky absolventů a přátel univerzity použity na podporu studentských projektů. Podporu studentů považujeme za naprosto nezbytnou pro další rozvoj naší společnosti,“ představuje Granty TGM předseda spolku Tomáš Mozga.

Granty TGM umožní studentům Masarykovy univerzity realizovat debaty, přednášky, setkání, výstavy, projekce, festivaly, koncerty, happeningy, soutěže, konference, workshopy, stáže, dokumenty, publikace, výzkumné projekty a další aktivity. Žádosti bude posuzovat dvanáctičlenná správní rada spolku. Vyhlášení výsledků plánují organizátoři na 31. října 2012 a veřejnou prezentaci podpořených projektů na 17. listopadu 2112.

Pro studentské projekty bychom rádi do konce září sehnali další finanční prostředky a překročili hranici sta tisíc korun, které budou investovány do studentů. Stále proto hledáme další nadšence, kteří věří v tvůrčí potenciál studentů,“ doplňuje Tomáš Mozga.

Bližší informace jsou k dispozici na: www.spolek.muni.cz.

Studenti Masarykovy univerzity dlouhodobě usilují o tříbení názorů a pohledů na svět, ve kterém žijeme. Zapojují širokou veřejnost do společného přemýšlení o stavu naší společnosti a vytvářejí příležitosti pro setkání a otevřené debaty.

Studenti Masarykovy univerzity iniciovali a organizují např.:

  • Masarykovy debaty, www.masarykovydebaty.cz
  • Kabinet Havel a Českou vizi, www.ceskavize.cz
  • Husa klub – Žijeme Brnem, www.husaklub.cz
  • Zelený kampus, zelenykampus.biomania.cz
  • Demagog.CZ, demagog.cz

a mnohé další…

Autor článku