Soud v Ostravě poslal leteckou společnost Job Air - CCA do úpadku

10.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 10. května (ČTK) - Krajský soud v Ostravě poslal do úpadku leteckou společnost Job Air - Central Connect Airlines (CCA), která sídlí v areálu letiště v Mošnově na Novojičínsku. Návrh podala švédská firma Siemens Financial Services kvůli dluhům za pronájem letadla. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku na stránkách www.justice.cz. Věřitelé nyní mají 30 dnů na to, aby přihlásili své pohledávky.

Společnost Job Air - CCA už letos čelila několika insolvenčním návrhům. Švédská firma podala svůj návrh už podruhé, protože poprvé jej soud zamítl. Podle návrju jí dluží Job Air za pronájem letadla SAAB SF 340A více než 294.000 dolarů (téměř pět milionů korun).

V lednu podali návrh na Job Air sami zaměstnanci firmy, která jim dlužila mzdy. Po uhrazení závazků návrh stáhli. Před měsícem soud zamítl insolvenční návrh firmy Havlík Opal z Bruntálu, protože mu chyběly relevantní informace o dalších věřitelích. Loni se soud zabýval insolvenčním návrhem podaným britskou firmou Avia Special Limited, řízení tehdy bylo zastaveno, poté co dlužník uhradil část závazku a navrhl splátkový kalendář.

Věřitelem firmy je například společnost Letiště Ostrava, která má podle sdělení k insolvenčnímu řízení pohledávky za více než 23 milionů korun.

Společnost Job Air - CCA, za kterou stojí podnikatel Daneš Zátorský, provozovala šest let pravidelnou leteckou přepravu mezi Ostravou a Vídní. Letos v únoru provoz přerušila. Na konci března Zátorský informoval, že vedení firmy rozhodlo o podání návrhu na reorganizaci společnosti. "Nové vedení společnosti CCA se v letošním roce dohodlo na prohloubení spolupráce se společností ČSA v rámci provozování regionálních linek," uvedl tehdy Zátorský s tím, že firma má zajištěno provozní financování, které umožní její další rozvoj a stabilitu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK