Allianz letos stoupl zisk o 130 milionů na 201 milionů Kč

18.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. ledna (ČTK) - Čistý zisk Allianz pojišťovny v prvním čtvrtletí stoupl na 201 milionů korun ze 71 milionů Kč ve stejném období loni. Pojišťovna vybrala na pojistném 2,53 miliardy korun, meziročně zhruba stejně. Allianz o tom dnes informovala ČTK. Všechny tuzemské pojišťovny vybraly letos na pojistném 30,2 miliardy korun, což je meziroční pokles o 0,8 procenta.

 

Za výrazným letošním růstem zisku stál především negativní vývoj cen aktiv v prvním čtvrtletí 2011. V životním pojištění vybrala Allianz přes 571 milionů korun. Největší růst zaznamenala v běžně placeném životním pojištění, kde rostla nejvíce z celého trhu. V neživotním pojištění vykázala předpis pojistného 1,96 miliardy korun.

"Během prvních tří měsíců letošního roku se nám podařilo v rámci běžně placeného životním pojištění, které tvoří stabilní základnu v tomto segmentu, dosáhnout největšího růstu mezi první desítkou domácích pojišťoven," uvedl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad. Podobný úspěch vidí i v havarijním pojištění, kde Allianz meziročně vzrostla o 0,7 procenta, zatímco celý trh se propadl do ztráty přes tři procenta.

Vlastní kapitál Allianz pojišťovny koncem března dosáhl 5,2 miliardy korun. Bilanční suma ke stejnému datu představovala 27,1 miliardy korun a výše technických rezerv 20,1 miliardy korun.

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK